Pajtić: Prvi lider DS na Prajdu 1Foto: DS

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić učestvovaće u nedelju na Paradi ponosa i, kako kaže za Danas, biće prvi predsednik DS koji je otišao na Prajd.

„Prošle godine nisam uspeo zbog porodičnih obaveza, ove ću ići“, napominje za Danas Pajtić pojašnjavajući svoju pisanu izjavu koja je prethodno prosleđena medijima.

On je u toj izjavi pozvao sve članove DS, pripadnike drugih stranaka demokratske orijentacije, nevladine organizacije  i građane Srbije da podrže Paradu ponosa „u jednom od najdramatičnijih trenutaka za građanske slobode u Srbiji“.

„U trenutku kada svako može biti meta tabloida, kada su institucije urušene, kada nas reklamiraju kao poslušnu i jeftinu radnu snagu, kada vladaju tajni ugovori, ruše se delovi Beograda pod okriljem noći, a Srbijom vladaju fantomke – moramo se štititi. Braniti svako i svačije pravo. 18. septembra imamo šansu da pokažemo koliko solidarnosti i ponosa ima u građanima Srbije. DS će stati na čelo svake kolone koja se bori za ljudska prava, kao što je to uvek činila, bez obzira na ličnu i političku cenu koju su zbog toga plaćali oni koji su je vodili, kako u prošlosti, tako i danas“, navodi se u Pajtićevoj izjavi.                 
 

DSS: Protiv Prajda, ali bez nasilja

Demokratska stranka Srbije (DSS) upozorila je danas da se članovi Vlade Srbije ovih dana, pod pritiskom briselske administracije, utrkuju u pružanju podrške političkim skupovima LGBT zajednice, dajući im prednost u odnosu na probleme drugih manjinskih grupa i celokupnog stanovništva.
Srbiji je od LGBT parade potrebnija parada ponosa nezaposlenih, penzionera, omladine, samohranih roditelja, trudnica, osoba sa invaliditetom, proteranih i raseljenih, ratnih i vojnih veterana, smatra DSS.U saopštenju DSS apeluje na protivnike održavanja skupa da svoje neslaganje ne ispoljavaju primenom bilo kakvog nasilja prema učesnicima i onima koji po službenoj dužnosti skup budu obezbeđivali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari