Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, zvanično je saopšteno, uputilo je predstavnike Sektora unutrašnje kontrole MUP u Kragujevac kako bi utvrdili činjenice i okolnosti vezane za prekjučerašnji ulazak policijskih službenika u prostorije Demokratske stranke u tom gradu. Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić prethodno je na konferenciji za novinare u Kragujevcu najoštrije osudio dolazak policije u prostorije kragujevačkog odbora DS i „raspitivanje o organizovanom odlasku u Beograd, na navodni protest protiv vlasti“. On je pritom upozorio vlast da se „ne iživljava slanjem policije u stranačke prostorije demokrata“ i poručio da DS to neće tolerisati, te da će umeti da odgovori na takvo ponašanje.

– Kad mi budemo organizovali protest, činićemo to javno, masovno i žestoko, kazao je Pajtić i istakao da „ne želi da vidi policiju u prostorijama stranke u 2015“, konstatujući da je Srbija slobodna zemlja. Demokrate su obavestile javnost i da je policija aktivistima koji su bili u stranačkim prostorijama rekli da je to uobičajena provera koja se sprovodi i u drugim strankama. Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Goran Živković potvrdio je da su dvojica pripadnika policije ušla u prostorije DS. On tvrdi da su oni to učinili bez naređenja i da će slučaj biti ispitan. Živković se izvinio Demokratskoj stranci i njenom lideru Bojanu Pajtiću. Pajtić je u Kragujevcu naglasio da je DS jedina politička organizacija koja je za nekoliko meseci uspela da udvostruči rejting i podršku građana. Pritom je u prostorijama kragujevačkog ogranka DS predstavio članove grupe građana „Ujedinjeni regioni“ iz Rače Kragujevačke koji su se uoči minulog vikenda priključili Demokratskoj stranci.

– Širom Srbije u Demokratsku stranku masovno ulaze grupe građana koje su postizale odlične rezultate na lokalnim izborima, kao i delovi onih stranaka koje su nekad bile opozicione, a danas više nisu. Grupa građana „Ujedinjeni regioni“, predvođena doskorašnjom predsednicom opštine Rača Draganom Živanović, na poslednjim lokalnim izborima u tom mestu je osvojila 31,9 posto glasova“, rekao je Pajtić. Dodao je da se na primeru Kragujevca i Rače vidi koliko je aktuelna vlast nesposobna da obezbedi dolazak investitora kao što je to ranije činila DS, podsetivši da je samo u Kragujevcu zaposleno više od 4.000 ljudi u Fijatu i kod kooperanata.

– Za protekle četiri godine nijedan evro investicija nije došao u Kragujevac, niti je otvorena barem jedna pečenjara, a prema najavama sindikata do kraja godine biće otpušteno 2.000 ljudi, istakao je Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari