Paketići i hrana za Narodnu kuhinju 1

Zrenjaninski korisnici socijalne pomoći i Narodne kuhinje za vreme novogodišnjih praznika dobili su dodatnu pomoć, njima su donatori obezbedili a Crveni krst podelio prehrambene artikle, higijenske pakete, igračke za decu, slatkiše, odeću i obuću.

 

Kompanija „Naj zalogaj“ iz Zrenjanina je donirala preko 800 komada kolača, a pomogli su i Rotari klub Zrenjanin i kompanija „Gomex“. Ovo je dugogodišnja praksa, da se pomoću donacija korisnicima Narodne kuhinje ne samo za Novu godinu, već više puta godišnje obezbeđuju dodatni paketi pomoći.

– Zahvalni smo svim kompanijama i pojedincima koji pružaju podršku radu naše organizacije. Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin podelili su tokom novogodišnjih i božićnih praznika korisnicima toplih obroka Narodne kuhinje dodatne namirnice, dok su najmlađi dobili i novogodišnje paketiće, kaže sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević.

Prema njenim rečima, sredstva za program „Narodne kuhinje“ u Zrenjaninu obezbeđuje Grad Zrenjanin, za pripremu toplih obroka i nabavku mesečnih paketa hrane kao i paketa hrane za dane vikenda, a deset osnovnih prehrambenih proizvoda za pripremu toplih obroka posredstvom Crvenog krsta Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku. U ovom trenutku najpotrebnije je da Crveni krst dobije preko potreban magacinski prostor, kako bi korisnici usluga Crvenog krsta na dostojan način mogli da preuzmu sve vrste pomoći.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari