Predstavnici Gradskog odbora Demokratske stranke Požarevac, na čelu sa predsednikom, Žarkom Pivcem, posetili su Dečje odeljenje Opšte bolnice i tom prilikom mališanima, koji su tu hospitalizovani, uručili dvadesetak prigodnih paketića u kojima su se nalazili slatkiši, igračke, pampersi i sredstva za higijenu.

Uz želju za brzo ozdravljenje svoj deci, Pivac je istakao da je veoma važno da društvo maksimalno posvećuje pažnju i brigu o zdravlju dece i svih stanovnika. – Moram da podsetim da je naša obaveza kao društva da se pre svega brinemo o našoj deci, ali da se naravno brinemo i o zdravlju starijih. Ističem i ovom prilikom veoma dobru saradnju u protekle dve i po godine između nas koji predstavljamo građane i Zdravstvenog centra, Doma zdravlja i Opšte bolnice „Dr Vojislav Dulić“. Samo u narednoj godini, na osnovu dobrih projekata Bolnice, biće izdvojena značajna sredstva za njeno opremanje, od postrojenja za solarnu energiju koje je počelo da se radi, do elektromašinske opreme za pitku vodu, a rešiće se i neka druga pitanja. Mislim da naše društvo, privredni subjekti, a i sami građani kao pojedinci, mogu sa malo odricanja dosta da pomognu Dom zdravlja, Bolnicu, a pre svega Dečje odeljenje, rekao je Žarko Pivac.

Ispred Dečjeg odeljenja zahvalila se načelnica dr Hranislavka Dimitrijević, istakavši da je najveći problem ovog odeljenja nedostatak opreme: – Mi jesmo manje odeljenje, ali dobro funkcionišemo u pogledu stručnosti. Imamo potrebu za većom opremnjenošću i nadam se da će nam se izaći u susret. Inače, sve više pacijenata je iz socijalno ugroženih porodica, porodica raseljenih sa Kosova i Metohije koje su u nemogućnosti da nabave osnovna sredstva za higijenu i iz tih razloga mi smo izrazili potrebu za pampersom i hemikalijama. Naša želja, shodno našoj stručnosti, je da imamo i adekvatniju opremu kako bi se smanjio odliv pacijenata za Beograd i samim tim uštedeo novac našem fondu. Nedostaje nam medicinska oprema, počev od savremenije vage za merenje dece, jer se doziranje lekova u pedijatriji vrši prema telesnoj težini, zatim EKG, monitor, spirometar“.

Direktor Opšte bolnice dr Srećko Bosić zahvalio se na naporima koji se ulažu u poboljšanju rada ove ustanove i istakao da je ovim činom deci vraćen osmeh na lice i probuđena mašta: – I zdravom detetu je lepo kada dobije poklon, bolesnom koje se nalazi u bolnici to je još duplo veća dobit. Mislim da se radost vidi na njihovim licima i da će ozdravljenje biti brže. Posebno bih se zahvalio Žarku Pivcu koji se uvek i lično angažuje, ne samo kada je u pitanju darovanje dece, već i na projektima kojima je Opšta bolnica aplicirala kod lokalne samouprave za dodelu sredstava.

Inače, projekat prenamene novog dela zgrade Bolnice je završen i imamo čime da konkurišemo prema fondovima koji su dostupni za realizaciju ovog projekta. Međutim, za završetak nove požarevačke Bolnice potrebno je da država stane iza tog projekta, jer Zdravstveni centar i lokalna samouprava nemaju ni materijalne, ni političke moći da se to završi, rekao je Bosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari