Penzioneri, pčelari, radio amateri, novinari...: Palma vodi 650 građana u Grčku (VIDEO) 1Foto: Skrinšot/Youtube

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma izjavio je danas da će, u organizaciji grada i o trošku donatora, 650 građana odvesti na putovanje u Hanioti u Grčkoj, od 4. do 9. septembra.

Grad Jagodina takva putovanja organizuje 18 godina, a Marković je na konferenciji za novinare tim povodom rekao da će u delegaciji biti privrednici, zdravstveni radnici iz 25 klinika u Srbiji, predstavnici jagodinskih udruženja, penzioneri, pčelari, radio amateri, članovi kinološkog društva, dobrovoljni davaoci krvi, pomoćni radnici iz jagodinskih škola, kao i novinari iz „najpoznatijih srpskih medija“.

„Sav trošak ovog putovanja, kao i svih ostalh putovanja u poslednjih 18 godine snose donatori i nijedan dinar, kao ni do sada, neće otići iz gradskog budžeta za ove svrhe. Svi članovi delegacije biće smešteni u Hanotiju, a za sve njih je priređena i jedna svečana večera. Nigde ne idemo bez muzike i tako će biti i ovoga puta, sa nama ide orkestar koji nas prati sve ove godine, a pevaće i Jovana Tipšin“, rekao je Marković.

Kako je preneo Grad Jagodina u saopštenju, on je dodao da delegacija ide u Grčku jer je ona „bratska i prijateljska“ država Srbiji, kao i da su Grci i Srbi „bratski i prijateljski narod“.

Prema njegovim rečima, da nije bilo tih organizacija putovanja u poslednjih 18 godina, ne bi bilo ni 14 fabrika stranih investitora u Jagodini, gde danas radi 3.000 radnika.

„Uskoro će biti završena i fabrika nemačkog giganta Šot farma, koji proizvodi specijalne proizvode za medicinu i očekujemo još 2 fabrike“, kazao je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari