Palma Najevropljanin, organizatori – nagrada u pravim rukama

Ostavite komentar


  1. Neka samo neko navede koje su zasluge gospodina Gadeža za razvoj privrede ili bilo čega. On je poznat, kao i više njegovoh prethodnika, kao uspešan poslovni politički kadar ali samo za sebe i svoju dobrobit.
    Setite se samo i proglašenja krminalca iz KNEZ petrola za lidera u biznisu u trenutku kada je vođen krivični postupak protiv njega.

  2. Jedan od laureata je Miša Folić po liku sin proslavljenog srpskog arhitekte sa mojeg KiM dr Ljubiša Folić. Divan i predan čovek koji je i dalje vezan za svoj Zavičaj kao profesor na građevinskom fakultetu u Priština izmeštanje u K. Mitrovica. Projektovao je mnoge crkve i manastire od Dubova, Petriča, Đurakovca i rodne mu Prištine. Nažalost svi su porušeni u periodu od juna do oktobra 1999.god a sa zemljom sravnili tokom Albanskog pogoma 17.marta 2004.god. dakle kada je NATO već četri godine bio na KiM. Nisu samo rušenje i paljenje srpske crkve i manastiri (Albanci su se pravda i da su rušili samo nove crkve napravljene u vreme Miloševićeg režima ali Manastir Devič, Bogorodica Lj viška i crkva u Uroševcu sa onim divljačkim i vandalskim rušenjem krsta na kupoli su stari i 7-8 vekova) takođe su porušena i preorana sva pravoslavna i neka katolička groblja. Ljubiša je sve to fotografisao i još dok su se zgarišta dimila i nije slegla prašina od rušenja objavio veliki almanah "Raspeto Kosovo" na srpskom, engleskom, francuskom i ruskom jeziku. Inače je i osnivač verovatno najvećeg udruženja proteranih Srba sa Kim "Stara Srbija". Dakle, ako iver ne pada daleko od klade gradski arhitekta Miša Folić će svojim radom zadužiti Beograd kao što mu je otac zadužio naše KiM.

  3. Moram da napisem jos jedan komentar na ovu temu(prvi nije objavljen,a znam i zasto).Znaci,po srpskim kriterijumima,EUropljanin bi trebalo da ima "palmine osobine"-nepismen,napredno prost…!!Ovo je cist Kretenizam!!!!!…mozda je ovu nagradu dobio zbog ucesca u mnogobrojnim "humanitarnim" akcijama po Hrvatskoj i Bosni sa svojim sefom arkanom.Ovo je cist Kretenizam!!!!

  4. Da li je to onaj sto je odbio da pdrzi Anu Brnabic za premijera zbog njene seksualne orjentacije.? Najevropskije,nema sta.

  5. Palma nema pojma, ko je napisao: Hamleta, Don Kihota i Fausta. Djela na čijoj se sadržini stvara arhetip evropskog čovjeka. Ne bi me začudilo, a volio bih ovo da ga upita neki od novinara. Ne bi me začudilo, kada bi rekao da je Faust napisao Getea.
    Očekujte da nagradu najbolji književnik ili slikar, dobije neka fotokpirna radnja, sa malo boljim aparatima. Pozdrav dobrim ljudima i ne znam šta je pametnom čovjeku još ostalo????.

Ostavite komentar


Društvo

Prosvetni sindikati: Dopis Ministarstva direktorima sraman, tražićemo ostavku ministarke 9

Prosvetni sindikati: Dopis Ministarstva direktorima sraman, tražićemo ostavku ministarke

Dan nakon što su prosvetari obustavili nastavu na jedan dan i organizovali protest u Beogradu, kao vid upozorenja jer su nezadovoljni svojim materijalnim i društvenim statusom, Ministarstvo prosvete je poslalo zvaničan dopis direktorima škola u kojima se direktori upozoravaju da Ministarstvu moraju da šalju tačan broj radnika koji su obustavili rad jer se podaci koje je ministarstvo dobilo od direktora ne podudaraju sa činjeničnim stanjem u školama.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.