Odbornička grupa DSS u lokalnom parlamentu podnela je predlog zaključka da se preispita Odluka o razrešenju Ivanke Barašević sa dužnosti direktora Filijale republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje za Južnobanatski okrug sa sedištem u Pančevu. Ovaj predlog uvršten je kao šesta tačka dnevnog reda na narednom zasedanju lokalnog parlamenta, u petak, 28.

Odbornička grupa DSS u lokalnom parlamentu podnela je predlog zaključka da se preispita Odluka o razrešenju Ivanke Barašević sa dužnosti direktora Filijale republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje za Južnobanatski okrug sa sedištem u Pančevu. Ovaj predlog uvršten je kao šesta tačka dnevnog reda na narednom zasedanju lokalnog parlamenta, u petak, 28. septembra. U zaključku se traži da SO Pančevo zahteva od Izvršnog veća AP Vojvodine i direktora Pokrajinskog zavoda za zdravstveno osiguranje da preispitaju odluku o smeni Baraševićke i da se ona vrati na dužnost koju je obavljala do 15. avgusta.
– Podnošenje ovog zaključka SO Pančevo odluka je Opštinskog odbora DSS u Pančevu i predstavlja principijelan stav stranke da se svi koji snose odgovornost i ne rade dobro svoj posao budu smenjeni, a da oni koji savesno i odgovorno obavljaju taj posao nastave i dalje da rade, kaže za Danas predsednik odborničke grupe DSS u lokalnom parlamentu Vladimir Delja.
Odbornička grupa Demokratske stranke u SO Pančevo glasaće i podržaće ovaj zaključak na sednici lokalnog parlamenta u petak, 28. septembra, ali smatraju da je čitava priča oko smene Ivanke Barašević ispolitizovana, kaže šef odborničke grupe DS Aleksandar Vig i naglašava da u tom slučaju ipak nema „ni trunke politike“.
Predsednik odborničke grupe Pokrenimo Pančevo, koju čine četiri nezavisna odbornika bivšeg G17 Plus, tri iz Demokratskog pokreta za Pančevo i dva iz SPO, Aleksandar Farkaš, smatra da je ovaj Zaključak dobar i da će ga ova odbornička grupa podržati.
Nakon što je 16. avgusta direktorki Barašević Rade Nikolić, direktor Pokrajinskog fonda za zdravstvo, lično uručio rešenje o smenjivanju, umesto nje o zdravstvenom fondu osam južnobanatskih opština brine privremeno Nikola Praštalo, ekonomista u pokrajinskom zavodu, a već više od mesec dana građani se samoinicijativno okupljaju svakog petka uveče u znak protesta zbog ovog čina.
Okupljeni građani na protestima petkom očekuju da će SO Pančevo učiniti nešto povodom ovog pitanja, jer je direktorka pančevačke filijale Fonda za zdravstvo, kako kažu, „pokazala izuzetno razumevanje za teško obolele a siromašne, nezaposlene, decu i stare“.
Inače, smeni Ivanke Barašević prethodila je kontrola isplata refundacija koju su u julu u pančevačoj filijali Fonda za zdravstvo obavile republička i pokrajinska komisija, nakon čega je od nje Rade Nikolić, direktor Pokrajinskog fonda za zdravstvo tražio da podnese ostavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari