Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija saopštilo je da Pančevci piju zdravu vodu i da nema razloga za brigu, što potvrđuju brojne redovne kontrole.
U ovom preduzeću kažu da se voda hloriše i ozonira, a bunari sa sirovom vodom su dovoljno duboki da ih površinske vode, koje nastaju nakon obilnih kiša, ne mogu ugroziti.

Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija saopštilo je da Pančevci piju zdravu vodu i da nema razloga za brigu, što potvrđuju brojne redovne kontrole.
U ovom preduzeću kažu da se voda hloriše i ozonira, a bunari sa sirovom vodom su dovoljno duboki da ih površinske vode, koje nastaju nakon obilnih kiša, ne mogu ugroziti. Trenutna potrošnja vode je još uvek nešto manja nego što je uobičajeno za ovo doba godine, ali i u predstojećim vrelim danima biće je dovoljno, dodaju u Vodovodu.
– Postrojenje za preradu vode može dnevno da proizvede dovoljno vode za piće za potrebe opštine Pančevo – kaže za Danas rukovodilac sektora za proizvodnju vode u Vodovodu Jasmina Simić, dodajući da se svakog dana na dva sata kontroliše hemijski i bakteriološki sastav vode, i u procesu njene prerade i gotove vode za piće, u sopstvenoj laboratoriji, a „Zavod za javno zdravlje takođe proverava njenu ispravnost onako kako je propisano zakonom“.
U ovom komunalnom preduzeću kažu da nestašice vode neće biti ni u predstojećim vrelim letnjim danima. Ukoliko potrošnja poraste, isporuka pijaće vode tada se obavlja smanjenim pritiskom tako da iz česmi teče voda smanjenim mlazom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari