Slaba igra naše reprezentacije u Klagenfurtu i poraz za opomenu protiv Novog Zelanda. Nije Srbija igrala u kompletnom sastavu, ali tim pre brine podatak da orlovi ne liče na sebe kada na terenu nema kapitena Stankovića i krilnih ofanzivaca Krasića i Jovanovića.

Pred 15.000 navijača u Klagenfurtu, naša reprezentacije je imala više loptu u svom posedu, ali nikako nije uspevala da dođe do igre koja je bila zaštitni znak u kvalifikacijama za SP. Pokušao je Antić i sa tri špica u nastavku meča, kada je Mrđa zamenio Kuzmanovića, ali sve se svodilo na jalove pokušaje da se savlada golman Novog Zelanda Peterman. Igrači Srbije delovali su teško i umorno u duelu sa ekipom koja je, zbog stila igre, poslužila kao sjajna provera za meč protiv Australije u grupi D.

Jedini koji je, donekle, delovao sveže i uspevao da dominira u duelima sa borbenim Novozelanđanima bio je Aleksandar Kolarov. Levi bek Lacija zamenio je Obradovića koji je već u 21. minutu morao iz igre posle duela sa Smitom. Za uspomenu na utakmicu protiv Novog Zelanda, mladom defanzivcu Saragose ostaće rasekotina iznad usne.

Želeći da iskoristi ukazanu šansu i da ubedi selektora Antića da je upravo on prva opcija za mesto kraj leve aut linije, Kolarov se izdigao iznad proseka cele ekipe i bio jedan od najzapaženijih u belom dresu. Uspevao je da probije po boku, sa lakoćom rešavajući situacije jedan na jedan, pokazavši tako da je trenutno možda i najspremniji fudbaler Srbije:

– Za sve je kriva „majka Italija“, kako vole da kažu moji saigrači na Apeninima. Žestoko smo trenirali ovog proleća jer smo znali da nas očekuje borba za opstanak u Seriji A. To je verovatno i najbolje objašnjenje zašto se osećam fizički superiorno. Tačno je da sa lakoćom podnosim napore ovde u Leogangu, pa sam i u Klagenfurtu imao dovoljno svežine da obavim zadatak koji sam dobio od selektora. Ostaje žal što smo doživeli poraz i to posle sedam i po meseci. Ali, bolje sada nego kada počne SP – rekao je na početku razgovora levi bek srpske reprezentacije.

Čuveni novinar španske Marke Horhe Kastro posetio je u petak hotel Klarerhof sa specijalnim zadatkom, da napravi ekskluzivni intervju sa Aleksandrom Kolarovom. Naravno, tema nije bila letovanje na Palma de Majorki ili Pedro Almodovar, već mogućnost da Srbin ovog leta postane stanovnik Madrida:

– Jeste, bio je Španac, postavio mi nekoliko pitanja, ali i njemu sam rekao ono što pričam i domaćim novinarima. Čitao sam u štampi da se Real interesuje i to je nešto što mora da godi. Ali, mene niko nije kontaktirao, sve sam prepustio ljudima iz kluba da bih mogao potpuno da se posvetim pripremama reprezentacije. Znam da predsednik ne bi voleo da odem iz Rima jer smatra da sam potreban Laciju i naredne sezone, ali sigurno da neće biti ravnodušan ukoliko Madriđani zaista ponude sumu o kojoj se piše – prenosi Kolarov delove razgovora sa novinarom Marke.

Od kako je dospeo u žižu javnosti, Kolarov ima mnogo ponuda , a u poslednje vreme ne zna se ko više urgira – Goran Pandev koji ga ubeđuje da dođe u Inter ili Žoze Murinjo koji ga želi u Realu:

– Goran je moj veliki prijatelj iz rimskih dana. Mnogo mi je pomogao kada sam stigao u Italiju. Tačno je da vrši pritisak da mu se pridružim u Interu. Pošto je tamo i Deki, a bilo je reči da će možda i Miha sesti na klupu, šalili smo se da možemo da postanemo srpski klan i da preuzmemo primat od Argentinaca. Sa druge strane, neopisiv je osećaj kada znate da se jedan Murinjo toliko interesuje za vaše usluge. To je zaista ogroman motiv za još bolji rad – ne krije Kolarov ponos što je u centru pažnje dva giganta evropskog fudbala.

Stanković blistao na treningu

Trening u nedelju odagnao je i poslednje sumnje. Kapitena Stankovića sreli smo i posle utakmice u Klagenfurtu i uverili se da nema ni najmanje povoda za uzbunu, koju je lažnom informacijom u petak izazvao novinar Lekipa. Dejan je u poluvremenu meča izašao najnormalnije na zagrevanje, ali činjenica da nije ušao u igru i dalje je ostavljala trunku zebnje.

Međutim, na prvom treningu u Leogangu, svi su mogli da odahnu, pre svih selektor Radomir Antić. Najiskusniji srpski reprezentativac ne samo da je radio punim intenzitetom, nego je blistao u igri na dva gola na skraćenom terenu. Postigao je dva prelepa gola u svom stilu, a čak ni Antić nije mogao da ostane ravnodušan, pa je posle jedne akcije pokazao emocije i potrčao da „overi“ sa kapitenom svoje ekipe. Prateći taj duel „pet na pet“, moramo da žalimo što fudbaleri Srbije nisu bili tako pucački raspoloženi i u Klagenfurtu. Pored Stankovića, istakli su se lepim golovima Danko Lazović, Milan Jovanović, Gojko Kačar, Dragan Mrđa, pa su golmani, a menjala su se sva četvorica, ličili na glinene golove.

Na drugoj strani terena, lakši trening oporavka oplemenjen nožnim tenisom odradili su igrači koji su bili u startnoj postavi na utakmici sa Novim Zelandom. Ta grupa se ranije vratila u hotel Klarerhof, gde su na raspolaganju medijima bili Marko Pantelić, Aleksandar Kolarov i Zoran Tošić. U popodnevnim satima organizovana je poseta pravoslavnoj Crkvi u Zaulfeldenu, a zanimljive kadrove sa ovog događaja videćete u oba izdanja emisije Mundijalska groznica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari