Jedan od retkih klubova u regionalnoj ligi koji se pred početak svake sezone može pohvaliti stabilnom finansijskom konstrukcijom, dobrim igračkim kadrom i delotvornom trenerskom filozofijom sigurno je Hemofarm.

S obzirom na sastav tima, Vrščani bi ove takmičarske godine trebalo da budu jedan od najozbiljnijih konkurenata za titulu u NLB prvenstvu. Iako iz trenutne perspektive završnica Jadranske lige izgleda predaleko, neodoljiv ukus pobeda za novog kapitena ekipe Miljana Pavkovića predstavlja jedini putokaz do konačnog cilja u ligi „bratstva i jedinstva“.

– Želja nam je da ove sezone doguramo što dalje u regionalnom takmičenju. Zadržali smo najbolje igrače na okupu, doveli adekvatna pojačanja, zbog čega smatram da možemo doći do same završnice NLB prvenstva. Naravno, uz neophodnu dozu sreće toliko željeni trofej neće biti nedostižan – istakao je Pavković.

Hemofarm su u letnjem prelaznom roku napustili Vladan Vukosavljević (prešao u belgijski Ostende), Boris Savović (otišao u podgoričku Budućnost) i Nebojša Joksimović (novi član ruske Lokomotive), dok su u Vršac stigli bekovi Džerod Stivenson (prošle sezone nastupao za grčki Marusi) i Marko Šutalo (nekadašnji član Vojvodine) kao i krilni centar Raško Katić (došao iz nemačkog Valter Tajgersa). „Vojvođanski farmaceuti“ na svakoj poziciji u timu imaju po dva kvalitetna igrača, što bi trebalo da im omogući da u toku čitave utakmice održavaju visok ritam igre u napadu, kao i izuzetno agresivan pristup u odbrani.

– Veoma je važno što nismo promenili trenera. Tačno znamo šta Stevan Karadžić očekuje od nas i na čemu insistira. Mislim da posedujemo košarkaše koji mogu da odgovore na sve zadatke u odbrani, jer iz defanzive moramo razviti što više kontranapada, jer će na taj način mladi igrači dobiti na samopouzdanju i neophodnoj sigurnosti – naveo je kapiten i jedan od najboljih košarkaša Hemofarma.

Izgleda da su u dvorištu vojvođanskog predstavnika u regionalnoj ligi plodovi dovoljno sazreli za zlatnu berbu koja bi trebalo da bude obeležena barem jednim trofejem po mogućstvu u NLB prvenstvu.

Pavković: NLB liga odmah iza španske

– Osim španskog prvenstva nijedno takmičenje u Evropi nije kvalitetnije od Jadranske lige. Olimpija je dovela vrhunska pojačanja, Cibona je standardno dobra, dok su gostovanja u Splitu, Zagrebu i Sarajevu uvek veoma nezgodna. Partizan je i ove sezone najkvalitetniji, dok Zvezda i FMP mogu da iznenade – zaključio je Pavković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari