Papa Franja tražio pomoć patrijarha Irineja u vezi kanonizacije Stepinca

Ostavite komentar


  1. samo nek spremi neko koferce s parama, sve ce se „dogovoriti“ vrlo brzo

  2. Vreme u koje je Stepinac bio Nadbiskup je bilo neverovatno tesko.Kraljevina se raspala,kralj i vlada pobegli u London.Tito u sumi i partizanski pokret nije jos ni postojao.Ko je trenutna vlast.Pavelic i njegova zlocinacka vlada.Nije Stepinac tu mogao ne znam sta uciniti.Istina je da je blago protestovao radi ubijanja Srba,Jevreja i Roma ali da je ostro protestovao oterali bi i njega u logor.Jednostavno nije Svetac.

  3. Kada „PARTIJArh“ vec deli srpski narod na one i ove, i kosovo, sto ne kanonizuje i stepinca.
    Bar hram da mu podignu na vracaru za njegovo klanje.

    1. Nažalost, patrijarh se trenutno bavi zadovoljavanjem ega jednog čoveka i terciranjem Moskvi.

      Na veliku štetu države , Crkve i odnosa sa Vatikanom.

  4. Ne treba zaboravili da je Stepinac na Ceru gledao Tita preko nisana i to mu nikada nije zaboravio I zato mu je napakovao i sto jeste i sto nije. Cinjenica je da je Alojzoje bio srpski dobrovoljac u Velikom Ratu, da je sa kraljem Petrom i princom Aleksandrom prijateljevao, stekao oficirske cinove i na kraju u pobedonosnom jurisu savladao okupatora i Tita i ostale Kvislinge gonio do Galicije.
    Licno ga je kralj Aleksandar protezirao u biskupa.
    O njegovom ponasanju u NDH govore i cinjenica da je pomagao gde je mogao pomoci. Pa ni Tito nije oslobodio ni jedan ustaski logor smrti cak je po njegovom naredjenju bombardovano Staro Sajmiste samo zato sto su u njemu bili zatoceni cetnici, odnosno oficiri kraljeve vojske Jugoslaviji koji nisu dezertirali.
    Da li ce jednog dana kada budemo hteli da patrijarha Pavla da kanonizujemo za sveca, neko zameriti stop je sluzio Milosevicevom rezimu i cije su vladike blagosiljali oruzje i paravojne formacije koje su ubijale dojuceranju sabracu?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.