Na centralnom gradskom trgu u Somboru večeras će (subota) riblji paprikaš zamirisati iz 330 kotlića, a za isto toliko stolova biće više od 3.000 osoba.

Bar još toliko znatiželjnika ispratiće ovu manifestaciju, koja se u Somboru održava 14. put. Na „Somborskom kotliću“ učestvovaće i ne mali broj građana iz inostranstva, Somboraca koji su godišnji odmor tempirali da bi večeras bili na gradskom trgu, a biće tu i mnogi gosti iz Beograda, Novog Sada, Subotice i mnogih drugih gradova iz Srbije.

Grad Sombor je za „Somborski kotlić“ izdvojio 500.000 dinara, zabava će, muzikom sa razglasa, početi već u 17 sati. U programu će od 18,50 sati učestvovati harmonikaš Nenad Ibrahimović, a od 19 sati Gradsko kuluturno-umetničko društvo „Ravangrad“. Vatra ispod kotlića biće potpaljena tačno u 20 sati, a tada će zasvirati tamburaši „Novosadski svirci“, a potom, takođe novosadski „Blic blend“. Predviđeno je da zabava traje do dva sata ujutro. Večerati u gradu, u Ulici čardi (kako je privremeno „prekrštena“ Zmaj Jovina ulica), mogu uživati i u prženoj ribi koju će nuditi apatinska čarda „Lavač“.

Na glavnom somborskom sokaku juče je počela manifestacija „Ulica starih zanata“, a danas i noćas, dok traje „Kotlić“, posetioci će na 52 promotivna štanda moći da razgledaju ručno rađene proizvode od kože, keramike, suvenire od drveta, domaće sapune, licitarske proizvode, oslikano staklo, proizvode od bezdanskog damasta…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari