Parada „Ponos Srbije“ 29. juna, šetnja kreće u 11 sati iz Pionirskog parka

Ostavite komentar


  1. vucic da se umili svojim europskim prijateljima treba da organizuje paradu idiota bolesnih, bar 2 puta nedeljno, a mi da placamo tebljuvotine.

    1. Neko je „bolestan“, a neko je brdjanin.
      Za vas sto ste juce postali gradjani, Vucic je odlican izbor.
      od 2000. do danas je 600k ljudi napustilo Srbiju zbog Vucica i vas, ovci. Sto vas vise sisa, vise vune dajete.

  2. Po cemu je nekakav dogadjaj iz proslosti SAD :“ponos Srbije“?
    Razumem da je trend, a bogme, i dobar pritisak na male zajednice sirom sveta, da slave americke vrednosti(!) ali mora li bas sve? Kad ono bese poginuo gen. Kaster u bici sa zlocincima Siouxi-ma kod Little Big Horn-a? Da obelezimo i to!

    1. Pa postoje gejevi među Srbima i nezavisno od Amerike. To što ih većina njihovih sugrađana smatra manje vrednim i rado bi im uskraćivala prava i kontrolisala životne izbore je druga stvar.
      Ne vidim da se javi ovoliko dušebriđnika kada se održavaju druge šetnje, protesti, povorke, crkvene litije, navijačke šetnje i drugo. Nekako, samo ova jedna (ili dve, štagod) smeta. Ja kad nešto ne podržavam a ni na koji način me ne ugrožava obično to ignorišem, ali eto, ima nas raznih….

      1. nisi procitao dobro ili ne shvatas poentu! Neka gejevi slave ako im se slavi ali ne slave gej pokret u Srbiji nego nekakvu americku godisnjicu!!! to je ulizivanje Velikom bratu ili naredba!!!

        1. Upravo to je i poenta, sta kaze Veliki brat to se i radi.
          A nebitno je sto je cela LGBT populacija ugrozena u celom svetu.
          I nebitna je jednakost medju svima jer je neko i to naredio.

    2. Taj dogadjaj iz proslosti je simbol otpora protiv ugrozavanja elementarnih ljudskih prava, a to su prava da se bez skrivanja i straha voli ko zeli da se voli, protiv diskriminacije na radnim mestima zbog seksualne orijentacije – gubljenja poslova zbog toga…razloga je mnogo, a njima su i dalje pogadjani gotovo svi neheteroseksualci na svetu,u vecoj ili manjoj meri

  3. Zar vam nije lakse da zivite i pustite druge da zive? Mrznja i nasilje je bolest tj poremecaj licnosti !!!

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 9

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.