Parastos ubijenim Srbima na Petrovdan kod Bratunca i Srebrenice

Ostavite komentar


  1. Parastos za genocid nad Srbima u tim mestima .Tako treba da glasi naslov jer je to bio genocid ubijanje zene dece i nemocnih,paljenje imovine.Za razliku od Srebrenice gde zene i decakaoi i imovina nije dirana .

  2. Umesto poruke mira i tolerancije, 11. juli je ponovo slep za srpske žrtve, pominju se jedni, ali ne i drugi. To mi smeta jer su roditelji dvojice mojih kolega žrtve ratnog zločina druge tsrane. Sve dok se previđaju srpski narod, žrtve, grobovi, porušene crkve i spaljena sela,, nikome neće biti bolje. Ako je, prema novoj definiciji, zločin u Srebrnici genocid, onda je to i zločin u Kravici, Bratuncu i okolnim selima, i ne sme se pominjati jedno a prećutati drugo. To neće promeniti anti-srpski odijum muslimana u BiH, već ih učvršćuje u uverenju da Srbi nisu ni bili žrtve, da nije ni bilo ubijenih Srba, i da će pravda biti ostvarena a BiH ujedinjena tako što će se rešiti jedan jedini problem, a on se zove „Srbi“, čim njih ne bude bilo, neće biti ni problema. A to ne vodi na pravu stranu. Nikako. I ja sam sklon samoporicanju i samooptuživanju, ali i to ima meru, a mera je odavno prekoračena.

  3. Parastos ubijenim Srbim NIKO od nato danas botova ne komentarise .Sta mslite zasto.

  4. Prijatno sam iznenadjena Vasom objavom o stradalim srbima u podrinju…ovo stradanje i pokolj na Bozic u Kravicama i mnoga monstruozna ubistva srba od strane njihovih komsija bosnjaka su uvod u masovni zlocin i osvetu Srebrenicanima…slava i milost nevinim zrtvama oba naroda.

  5. Gospodo iz Danas-a,je li ovo neki jadni pokusaj da se objavi nesto i o srpskim zrtvama u Bosni radi neke prividne ravnoteze i objektivnosti i to tako sto ste preneli vest sa RTS-a? Nije bilo nijednog vaseg novinara ili kolimniste da se prihvati tog “teskog”zadatka? Juce smo se nacitali o zrtvama muslimanima,danas nista? Tuzno. Juce se gospodin Toncic sablaznjavao nad Srbima kao najvecim zverima ,ne znam ,verovatno je i Naser Oric Srbin ili su Srbi pored muslimana i sami sebe klali,zive palili,odsecali glave i nabijali na kolac bas kao u doba Turaka? Izgleda da jesu posto on ni ostali nije odgovarao ni za Srbe ni za muslimane.. Niste vi objektivno glasilo i tendenciozno piste o mnogim stvarima pa i ovome. I samo da se razumemo,grozim se svakog nasilja u svakodnevnom zivotu a o ovim strahoama da ne govorim zao mi je svakoga ko je stradao bilo koje vere ,samo mi je malo previse da non stop slusam o tome da smo mi jedini krivci za sve i sa samo mi treba da odgovaramo,a i odgovarali su mnogi Srbi i mnogi osudjeni,nesrazmerno mnogo vise u odnosu na muslimane i Hrvate i opet nije dosta? Ako se toliko prica o pravdi za zrtve,neka bude jednaka za sve..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.