Javno komunalno preduzeće „Parking servis Požarevac“ dobilo je krajem 2010. godine međunarodni sertifikat kvaliteta ISO 9001, koji označava poslovanje po visokim svetskim standardima. Ovim povodom u svečanom salonu Gradskog zdanja održana konferencija za štampu, na kojoj su se novinarima obratili: gradonačelnik Miodrag Milosavljević, predsednik Skupštine grada Požarevca, Miomir Ilić i direktor JKP Parking servis, Slavko Živković.

Direktor Parking servisa Slavko Živković je istakao dobre poslovne rezultate najmlađeg javnog preduzeća u Požarevcu i obećao još kvalitetnije parkiranje. – Zadovoljstvo mi je da predstavim Javno preduzeće Parking servis. Naime, JP Parking servis je najmlađe preduzeće na teritoriji grada Požarevca, a sigurno jedno od najboljih. Ono postoji tri godine i za tri godine je uspešno sprovele mere stacionarnog parkiranja na teritoriji grada Požarevca. Mi upravljamo sa 1408 parking mesta i regulišemo stacionarno parkiranje za više od 20.000 putničkih vozila, mislim na opšte zadovoljstvo svih građana. Taj posao radimo sa 44 zaposlena, uključujući otvorena i zatvorena parkirališta, naš „nepopularni“ pauk i još niz mera i radnji, pre svega, obezbeđujući pešacima dobre trotoare i slobodno funkcionisanje tih zona. U toku prošle godine, Parking servis je počeo proces sertifikacije upravljanja kvalitetom svog rada, mera i postupaka i krajem decembra prošle godine dobili smo sertifikat o ispunjavanju uslova za ISO 9001. To znači da upravljanje sistemom menadžmenta, naše mere, radnje i postupci koje preduzimamo u ovom preduzeću i koje grad preduzima u odnosu na preduzeće, ispunjava najveće svetske standarde. Normalno, na nama je da taj sistem usavršavamo, da ga dograđujemo onako kako to život zahteva. Najodgovorniji za to u preduzću je zamenik direktora, Miodrag Anđelković i na njemu će ležati velika odgovornost, od dana dobijanja ovog sertifikata, odnosno od 1. januara, dana kada smo počeli da primenjujemo sve mere i radnje, pa nadalje. Posebno bih zahvalio svim čelnicima Gradske uprave, pre svega gradonačelniku i predsedniku Skupštine koji su se založili za dobro funkcionisanje stacionarnog saobraćaja u gradu i pomoć Javnom komunalnom preduzeću Parking servis, svima zaposlenima u organima uprave koji su se angažovali na toj pomoći, Saobraćajnoj policiji i svim drugim kolegama, direktorima javnih preduzeća koji su nam nesebično pomogli. Građanima bih poručio da očekujemo još bolje rezultate u stacionarnom saobraćaju, još bolje i kvalitetnije uslove i bolji rad ovog preduzeća.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević je u svom obraćanju novinarima izrazio nadu da će dobijeni sertifikat ISO 9001 unaprediti poslovanje Parking servisa i dodao: – Takođe vam je poznato da ISO standard stvara obavezu zaposlenima da ispunjavaju ono što propisuje, a to je dobra cirkulacija i komunikacija u protoku dokumentacije, što je najbitnija stvar za jedno preduzeće da može normalno da funkcioniše i da se u svakom trenutku zna ko šta radi i šta je čiji posao. S obzirom na to da je Parking servis pokazao za tri godine da je jedno od možda najuspešnijih naših preduzeća, što potvrđuje i dobit koja se ostvaruje, a ta dobit se, uz saglasnost osnivača ulaže ponovo u infrastrukturu, pogotovo u putnu infrastrukturu, pešačke staze i zaštitu pešaka, mi ćemo nastaviti da radimo na zaštiti pešaka, kako bismo im omogućili prohodnost, sa sloganom: Trotoari pešacima, kolovozi vozačima. Siguno nećemo moći sve da uradimo u jednoj godini, ali u narednih četiri ili pet godina smatramo da ćemo imati grad sa visokim trotoarima, dakle, trotoare ćemo renovirati, ograditi ih stubićima i omogućiti da građani Požarevca, u centru grada, gde je najveća cirkulacija, mogu normalno da pešače stazom koja je njima namenjena, a to je trotoar.

Ono što sam zahtevao od Mesne zajednice „Park“ i Parking servisa je da završimo ono što smo započeli prošle godine kod škole „Dositej Obradović“, a to je sređivanje trotoara u ulici Jovana Šerbanovića, desna strana. Mi ćemo iz Fonda za razvoj izdvojiti novac, kako bismo proširili taj deo ulice i postavili ogradu, da naši đaci budu zaštićeni, kako ne bi istrčavali, ili eventualno bili ugroženi na kolovozu. To pokazuje koliko je dobra saradnja između grada Požarevca, Direkcije za izgradnju grada Požarevca i Parking servisa i da zajednički pokušavamo da grad dovedemo do onih standarda kakve imaju uređeni gradovi u Srbiji, kada je u pitanju saobraćaj i bezbednost. Sve čestitke Parking servisu na ovom projektu koji je uradio i koji će u narednom periodu, zasigurno pokazati kvalitet, ne samo za zaposlene, već će to osetiti i naši sugrađani.

Predsednik Skupštine grada Požarevca Miomir Ilić naglasio je da je najmlađe preduzeće na lokalnom nivou, za par godina pokazalo vrhunske rezultate. – Dobijanje jednog ovakvog sertifikata je, ne samo na nivou lokalne samouprave, već i na nivou Republike, dokaz ispravnosti odluke koju smo doneli pre tri-četiri godine, pod ranijim menadžmentom, odnosno ranijom koalicijom, na čelu sa doktorom mašinskih nauka, Zvonkom Blagojevićem. Tadašnji menadžment je prihvatio takvu ideju, mada je kod mnogih građana, uključujući i mene, kao tadašnjeg odbornika, bilo skepse, s obzirom na uslove koji su vladali u Požarevcu i u odnosu na skučene mogućnosti grada Požarevca. Ovaj vrhunski rezultat je dokaz da je veoma kratak period od četiri godine pokazao da lokalna samouprava, sa građanima, ide ka jednoj novoj klasifikaciji i pozivu da moramo da unapređujemo kulturu življenja u našem gradu, a jedan od takvih primera je baš ovaj – dobijanje sertifikata za uspešan i kvalitetan rad. Rukovodstvu i zaposlenima Parking servisa želim uspeha u radu, a lokalna samouprava će pomoći u tome.

Direktor Parking servisa je izjavio da se upravo razmišlja o tome kako dalje unapređivati kvalitet parkiranja u gradu, te tako nadležna komisija, koju je imenovalo Gradsko veće, razmatra predlog o izgradnji javnih garaža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari