Partizan je u sve dubljem „kanalu“, a Vojvodina u finalu Lav kupa. Iz meča u meč, iz nedelje u nedelju sve slabiji Partizan doživeo je prvi poraz u sezoni i bez ispaljenog „metka“, na svom stadionu, oprostio se od prvog od dva poslednja trofeja – 1:3 (1:1). Dva remija i nekoliko „nategnutih“ pobeda u prvenstvu trasirale su put sinoćenjem polufinalnom debaklu i očajnoj igri šampiona, koji bi bez povređenih Fejse, Krstajića i samopouzdanja, vrlo lako mogao da izgubi i titulu. Bez trenera je već ostao, pošto je Goran Stevanović sinoć podneo neopozivu ostavku, a uprava je prihvatila na vanrednom sastanku.

Partizan – vojvodina 1:3 (1:1)

Stadion: Partizana. Gledalaca: 6.000. Sudija: Milenko Vukadinović (Beograd). Strelci: Petrović 45 – Mrđa 36, 48, Đurovski 59. Žuti kartoni: Davidov (Partizan), Đurovski, Vulićević, Karan (Vojvodina).

Partizan: M. Božović, Lazevski, Jovanović, Stanković, Lomić, Petrović, Davidov, Tomić (od 52. Diara), Mijić (od 66. Vašington), S. Ilić (od 46. Moreira), Kleo.

Vojvodina: Brkić, Medojević, Ajuru, Novaković (od 90. Smiljanić), Đurovski (od 67. Marebašvili), Tumbasević, Vulićević, Karan (od 82. Đurišić), Pleč, Tadić, Mrđa.

 

Dve možda najbolje ekipe u zemlji nisu to ničim pokazale u prvom poluvremenu. Partizan je držao loptu, ali nije znao šta će s njom, jer je trener Stevanović ekipu ostavio bez organizatora igre. Ionako, celo proleće indisponiranog, Sašu Ilića poslao je u napad (?!), uz bok konstantno udvojenom Kleu, a povezivanje „kilometrima“ udaljene zadnje i špic linije prepustio anemičnom paru zadnjih veznih Petrović – Davidov, pa se nije znalo gde je „parni valjak“ sporiji i jaloviji, kroz sredinu terena ili po krilima, gde je šansu dobio do sada malo korišćeni Mijić. Crno-beli su se vukli po terenu, krili jedni od drugih i beskonačno improvizovali, zbog čega ne čudi što su prvi šut u okvir protivnikovog gola uputili tek u 35. minutu (Petrović s distance). Još manje konkretnija i opasnija, ali organizovanija, Vojvodina za to vrerme se, bez naročitih problema, branila, strpljivo lovila greške rivala i školski ih kažnjavala. Katastrofu domaćina nagovestio je Dragan Mrđa (36). Tadić je po levoj strani prošao levog beka (za potrebe Stevanovićevog eksperimenta, u prvom ovosezonskom meču, „glumio“ desnog beka, dok je pravi dešnjak Kamberović sedeo u loži), centaršutem prebacio nesigurne defanzivce prvaka, u glavu pogodio svog centarfora, a ovaj s dva metra „zakucao“ vođstvo Novosađana. Beograđani su digli glavu na isteku prvog dela meča. Ilić je proigrao Klea, a ovaj Radosava Petrovića, čiji je udarac sa dvadesetak metara u donji desni ugao dao nadu „grobarima“ u buđenje njihovog tima.

Ispostavilo se lažnu, jer su „lale“ u nastavku rutinski završile rasklapanje „parnog valjka“. Ulazak Moreire, Diare i Vašingtona nije doneo ništa novo u igri branioca trofeja, koji je ostao nemoćan, rastrzan i nedorečen. Gosti su to znalački iskoristili, rešivši utakmicu već u ranoj fazi drugog poluvremena. Za novi rezultatski beg ponovo su bili odgovorni Tadić i Mrđa. Stalni član mlade selekcije dobro je izveo slobodan udarac s levog boka, a potencijalni putnik na Mundijal u Južnu Afriku još jednom dobio vazdušnu bitku s čuvarima (48). Malo zatim među strelce upisao se i drugi bivši igrač Zvezde, sledećeg protivnika Vojvodine, Marko Đurovski. Stanković je izgubio loptu na sredini terena, otvorio kontru ekipi s Karađorđevog stadiona, a vezista iz trka „ražalovao“ osvajača dva poslednja Kupa, koji je najbolju šansu posle pauze prokockao odmah po izlasku iz svlačionica (Brkić paradom skrenuo Kleov udarac glavom).

Uzalud su bili Partizanovi stihijski pokušaji da stigne do penal ruleta, više su crveno-beli bili bliži četvrtom pogotku nego crno-beli izjednačenju, pa je pehar napustio adresu na kojoj je od 2008.

Počast Kačinjskom

Pre početka utakmice prisutni su, minutom ćutanja, odali počast poljskom predsedniku Lehu Kačinjskom, njegovoj supruzi i brojnim državnicima te zemlje, stradalim u nedavnoj avionskoj nesreći kod Smoljenska.

Stevanović: Partizan organizovano (s)rušen

Treneru poraženog Goranu Stevanoviću drugi su krivi za eliminaciju.

– Osam meseci je Partizan organizovano rušen i evo srušen je. Još pre meča u Japanu najavio sam ovu katastrofu. Pre te prijateljske utakmice Lomić, Davidov, Petrović…igrali su briljantno, evropski klubovi su se intreresovali za njih, a u Jagodini i večeras nismo imali njihovu svežinu i snagu. Da ne pominjem povredu Fejse – tvrdi Plavi, kojeg su navijači zvižducima ispratili u istoriju.

Đuričić: I mi imamo „Japance“, pa šta

Strateg Vojvodine Milan Đuričić samo donekle se složio s kolegom.

– Jeste Partizan bio hendikepiran neigranjem Fejse i Krstajića, ali priča o reprezentativcima ne pije vodu. I mi smo imali četiri igrača u Japanu, pa smo bili bolji večeras i zasluženo pobedili. Na redu je Zvezda. Imamo bolji tim od nje, uzećemo Kup – samouveren je strateg „lala“.

Pantelić napao sudiju, povređen fotoreporter

Sportski direktor Vojvodine, Miodrag Pantelić, verbalno je napao glavnog sudiju na putu ka tunelu (verovatno zbog nesankcionisanja Stankovićevog povlačenja rukom Mrđe u opasnoj kontri), ali su redari na vreme sprečili fizički kontakt. Drugi incident zbio se na Severu, gde su gostujući navijači bakljom lakše povredili klupskog fotoreportera A. M, koji je sa atletske staze slikao njihovo slavlje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari