Fudbaleri Partizana zaostali su još dva koraka u šampionskoj trci, pa nakon nedeljnog remija 0:0 na gostovanju u Jagodini za večitim rivalom zaostaju četiri boda. Da je razlog iz Humske za odlaganje utakmice bio opravdan videlo se na terenu gde su „ćurani“ bili ravnopravan protivnik izabranicima Gorana Stevanovića.

„Parni valjak“ je pravo lice pokazao tek u drugom poluvremenu, mada je Lamin Dijara imao izglednu šansu za pogodak i u prvom delu meča. Naime u nastavku susreta, Dijara je u 57. minutu levom nogom šutirao pored gola. Tim iz Humske je imao inicijativu, dok je domaćin je čekao šansu iz kontranapada. Nekadašnji igrač Crvene zvezde Perica Ognjenović je u 66. minutu izbio sam ispred Božovića, ali mu je lopta prešla preko noge i završila u gol autu. Samo dva minuta kasnije Jagodinci su ponovo zapretili, da bi zatim odličnu šansu za Partizan propustio Mijić u 79. minut. Kleo je glavom spustio loptu rezervisti, ali je odlični Janošević istrčao i sprečio pogodak. Dve najveće šanse za crno-bele propuštene su u samom finišu kada je reprezentativac Radosav Petrović pogodio stativu, a potom Vašington u zustavnom vremenu glavom iz čiste situacije šutirao pored gola. Kuriozitet meča je da je Bojan Živković zbog oštrog starta nad Davidovim dobio žuti karton već u 27. sekundi utakmice.

– Posle propuštenih šansi u prvom poluvremenu, ušli smo u period igre kada je potrebna svežina, a nama je upravo to nedostajalo. Platili smo ceh utakmici u Japanu. Ipak, publika je videla kvalitetan fudbal, sa dosta šansi – izjavio je Stevanović nakon utakmice.

Inače, šef stručnog štaba crno-belih u Jagodini očekivano nije mogao da računa na Ljubomira Fejse, ali ni na Mladena Krstajića i Almamija Moreiru, koji je izostao zbog kartona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari