Šampionski tim Partizana nije oduševio igrom u meču sa kandidatom za ispadanje iz Jelen Superlige – Hajdukom, ali je na rezultatski vrlo ubedljiv način prebrodio teško gostovanje u Kuli, potvrdivši lidersku poziciju u prvenstvu – 0:4 (0:1).


Crno-beli su poveli već u 8. minutu, trećim prvenstvenim pogotkom novajlije iz Gane Princa Tejga, koji je glavom sa penaltika dobro reagovao na jedan odbitak posle Petrovićevog šuta, a onda neočekivano stali. Distribucija lopte po džombastom terenu bila je spora i previše komplikovana, triling ofanzivnih vezista nije ličio na sebe, a bekovi su se retko ubacivali u napad, pa je tandem špiceva Tejgo-Adija dobijao malo upotrebljivih lopti. Pogotovo u šesnaestercu domaćina, koji se odlučio za otvorenu igru, ali se zadovoljavao pretnjama sa distance, najčešće sa leve strane, preko prodornog Boškovića.

Drugo poluvreme i ulazak agilnog Ilieva doneli su življe i konkretnije izdanje gostiju, koji su na kraju rutinski dali još tri gola. Prvo je tvorac prošlogodišnje pobede na istom mestu Nemanja Tomić (zamenio požutelog Sašu Ilića) lobom, koji je završio žabicom ispred golmana Braća, duplirao prednost (58). Zatim je drugi strelac ekipe Radosav Petrović, deset minuta kasnije, iz penala (dosuđen zbog igranja rukom), otklonio svaku neizvesnost, da bi Marko Šćepović (84) efektnim lobom iskosa sa 17 metara dokazao da ekipa iz Humske nema pravu konkurenciju ni kada je ispod svog nivoa.

Uvrede Tadiću

„Grobari“ su dva puta ušli u notes delegata utakmice. Prvo zbog paljenja baklji u drugom poluvremenu, a onda i zbog pogrdne parole predsedniku Srbije – „Spasi zemlju i ubi se – Tadiću Borise“.

Povreda Lazevskog, pesma Diari

Trener Partizana bio je primoran da već u 8. minutu napravi prvu izmenu, kada je zbog bolnog udarca u list teren morao da napusti levi bek Lazevski, na čije mesto je ušao štoper Jovanović, pošto Kizito nije bio u protokolu. Posle prvog gola navijači crno-belih su se pesmom zahvalili strelcu Tejgu, a onda se setili Diare, godinama najboljeg strelca u derbijima sa Zvezdom, trenutno na pozajmici u UAE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari