Partizanova strahovanja pred gostovanje gradskom rivalu Radu pokazala su se iskrenim i opravdanim, jer je baš na terenu četvrtoplasiranog superligaškog tima završena serija šampionovih prvenstvenih pobeda, započeta još u osmom kolu jesenje polusezone – 2:2 (1:2). Mogao je lider ostati nedodirljiv, ali mogao je kući i praznih šaka, pa na kraju ne može biti potpuno nezadovoljan ishodom poslednje utakmice pred dvonedeljnu pauzu u borbi za titulu.

Rad – Partizan 2:2 (2:1)

STADION: Kralj Petar prvi. GLEDALACA: 2.000. SUDIJA: Milenko Vukadinović (Beograd). STRELCI: Pajović 37, Leković 42 – Tomić 17, Iliev 58. ŽUTI KARTONI: Luka, Jovanović, Leković (Rad), Savić (Partizan).

RAD: Borjan, Jovanović, Kosorić, Pajović, Milivojević, Luka (od 90. Mrkela), Andrić, Jovančić (od 82. Kojić), Mitrović, Stanojević (od 77. Obradović), Leković.

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski, Kamara (od 46. Petrović), S. Ilić, Vukić, Tomić, Tejgo (od 69. Šćepović), Adija (od 46. Iliev).

 

Utakmica je od samog starta bila otvorena, jer su obojica trenera održala obećanja, sastavila ofanzivne postave i naredila napad na pobedu. Motivisani, organizovani, neiskompleksirani i na Banjici teško savladivi domaćin krenuo je s trojicom igrača da pritiska zadnju liniju gostiju, što mu je donelo nekoliko polušansi u uvodnoj fazi. Prvi šut u okvir gola uputili su, ipak, crno-beli i odmah poveli. Adija je dao loptu S. Iliću, ovaj iz prve na desnoj strani pronašao Nemanju Tomića, a akvizicija rovitom Baboviću sa nešto više od 10 metara iskosa pogodio suprotni deo mreže (17. minut). Malo zatim i oporavljeni Vukić je mogao da savlada Borjana, međutim, golman „građevinara“ je na vreme intervenisao. Posle te situacije na mukama je, do kraja prvog poluvremena, bio samo njegov kolega Stojković, pošto je jedna od najboljih domaćih ekipa sasvim preuzela kontrolu igre, terajući protivnika na greške i(li) panične reakcije u defanzivi. Doskorašnji čuvar mreže naše reprezentacije uspeo je nekoliko puta da odloži izjednačenje, u par navrata su ga centimetri delili od kapitulacije nakon Radovih pokušaja (mahom) sa distance, ali je u 37. i 42. minutu morao da položi „oružje“. I to posle prekida, koji su, ma odakle dolazili, obično izazivali pometnju u šesnaestercu favorizovanog rivala. Prvo je bivši polaznik Omladinske škole kluba iz Humske Tomislav Pajović glavom, na korner Nikole Lekovića, s desne strane nanišanio levi donji ugao, a onda je asistent u ovoj situaciji, iz slobodnjaka sa istog dela terena, još jednom, direktnim udarcem, pronašao isti kutak mreže nespremnog Stojkovića.

U nastavku drugačiji odnos snaga. Rad se nije ni predao ni povukao, ali ga je Partizan igrom na sve ili ništa uglavnom držao na njegovoj polovini. Totalna ofanziva se crno-belima brzo isplatila. Mogao je i Jovančić među strelce „građevinara“, ali nije jer je njegov šut okrznuo stativu (48), pa je na semaforu završio rezervista Ivica Iliev. Tomić je izveo korner, Petrović glavom spustio loptu na nogu najefikasnijeg igrača prvenstva, a on udarcem po zemlji vratio svoj tim u život (58). Imao je branilac titule dovoljno vremena i gomilu prilika da dođe do potpunog preokreta, ali je na kraju morao da se zadovolji pravičnim remijem, tek drugim od početka odbrane trofeja. Savićev udarac Milivojević je izbacio sa gol linije, šutevi Lazevskog, Šćepovića i Petrovića zamalo su otišli u gol aut, a Tomićev je završio u naručju Borjana pa je plen podeljen na ravne časti.

Za veliku radost „građevinara“ i opomenu Krstajiću i društvu. 

Podrška Japancima

Transparentom sa porukom podrške narodu Japana, fudbaleri Rada i Partizana pre meča su se solidarisali sa brojnim žrtvama razornog zemljotresa i cunamija u toj zemlji, a u tome su im se minutom ćutanja pridružili i svi prisutni na stadionu na Banjici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari