Vodeći Partizan i trećeplasirani Čukarički podelili su “plen” u jednom od najkvalitetnijih mečeva u dosadašnjih 20 kola Jelen Super lige – 2:2 (1:1), a iz njihovog remija na Banovom brdu najveću korist izvukla je Crvene zvezda, jer branilac titule posle trećeg prolećnog remija jesenjeg prvaka zaostaje tek dva boda za večitim rivalom iz Humske 1 u, ponovo dramatičnoj, šampionskoj trci.

Negostoljubivi domaćini, sa samo jednim porazom na svom terenu od početka JSL, hteli su i uspeli da se nadigravaju sa gostima. I bez pomoći najboljeg među njima, rovitog rezerviste Igora Matića, forsirali su napadački stil, vršili presing na favorizovane crno-bele i pre njih stizali do golova. Prvi put već u osmom minutu. Na asistenciju Slavoljuba Srnića, sa dvadeset metara od mreže Živka Živkovića, neizblokirani vezista Petar Bojić je udarcem u donji levi ugao oterao crno-bele u minus. Brzo i po sličnom scenariju uzvratio je Stefan Babović (14). Petar Grbić je prošao po desnom boku, zavrnuo loptu na drugu stranu, a nepokriveni povratnik u Partizan niskim šutem po zemlji doneo izjednačenje. Pokušavale su obe ekipe, na različite načine, da okrenu vodu na svoju “vodenicu” do kraja poluvremena, ali su i jedni i drugi posle pauze morali sve iz početka.

I novih 45 minuta doneli su dosta trke i frke na svakom delu terena. Red opasnih (polu)kontri i prekida, red promašaja, odličnih šuteva, još boljih odbrana… I tako sve do poteza napadača Nikole Stoiljkovića (74). Dobro poznati “dželat” večitih rivala spremno je dočekao priliku na kraju jedne brze akcije i vrlo hladnokrvnom reakcijom doneo novu prednost timu, čija struka nije, poput većine superligaša u ovoj situaciji, komandovala odbranu kapitala već tražila novi gol. Međutim, on je do kraja viđen samo u mreži hrabrih “brđana”. Uporni “parni valjak” je “preorao” travu Čukaričkog ne bi li stigao makar do nerešenog ishoda, što mu se isplatilo tek u poslednjim sekundama regularnog dela, kada je štoper Branko Ilić posle kornera glavom “iščupao” jedan bod (90).

Uzalud je Saša Ilić posle meča burno prigovarao najboljem srpskom sudiji Miloradu Mažiću na ćutke ispraćenom igranju rukom Zorana Rendulića u zaustavnom vremenu. Kapiten crno-belih je dobio žuti karton, a javnost i Sudijska komisija novi “materijal” za analizu.

Vladan Milojević, trener Čukaričkog: Drago mi je što smo naterali Partizan da nas juri u poslednjih 15 minuta. Žalim za pobedom, jer smo je propustili u finišu. Pokazali smo da smo blizu Crvene zvezde i Partizana. Kada jedete otvara vam se apetit, otvorio nam se prostor da postignemo treći gol, ali ne mislim da smo kažnjeni.

Marko Nikolić, trener Partizana: Borbena, takmičarska i zanimljiva utakmica sa obe strane. Nismo zadovoljni nerešenim ishodom, mada je remi možda najpravedniji. Stvorili smo dovoljno šansi protiv ozbiljnog tima Čukaričkog, međutim domaćinov golman Stevanović je bio izvanredan, a mi posle gola u 90. minutu nismo našli načina da iskoristimo opsadu domaćinovog gola.

Vazura: Penal

Čelnici Partizana razočarani su otišli sa Banovog brda. Predsednik Zoran Popović ljutito je odbio da prokomentariše meč, potpredsednik Milorav Vučelić nije znao da objasni zašto su crno-beli izgubili četiri od šest bodova jesenje prednosti, a generalni direktor se osvrnuo na detalj iz završnice. – Nisam tačno video šta se desilo, ali su mi rekli da je bio čist penal. Doduše slabo smo igrali i nismo zaslužili da pobedimo – rakao je Miloš Vazura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari