Beograd – Ovog puta van terena. Večiti rival je prvi, po preporuci svog nekadašnjeg igrača i legende brazilskog klupskog fudbala Dejana Petkovića, bacio „udicu“ na Eduarda Fereiru Abdo Pašeka, ali nema para da ga dovede na „Marakanu“, pa su velike šanse da prvi strelac Sao Kaetana i najbolji golgeter prošlog prvenstva te zemlje završi na adresi bolje stojećeg komšije iz Humske 1, koji je već daleko odmakao u paralelnim, do juče za javnost tajnim, pregovorima s istim fudbalerom.

 I to ne na pozajmici, što je bila ideja crveno-belih, već kao najskuplje otkupljen igrač u Jelen Super ligi, jer je naš prvak za njegov potpis voljan da plati između 1.600.000 i dva miliona evra. Ukoliko, naravno, dvadesetčetvorogodišnji špic pristane na uslove koje mu nudi sportski direktor crno-belih Mladen Krstajić i proguta „mamac“ zvani kvalifikacije za evropsku Ligu šampiona, a Rambo ne uspe da pokvari posao „parnom valjku“. Petković je uticajna ličnost u tom delu Južne Amerike i logično na Zvezdinoj strani, pa ne čudi što se, videvši da klub iz Ljutice Bogdana ne može da dobije ovu bitku, iza kulisa trudi ubediti Eduarda i njegov klub da Partizan nije pravi izbor, a za medije u domovini odjednom tvrdi da „Eduardo ne vredi te pare“, pa crveno-belima traži drugog centarfora u Brazilu

Uglavnom, vrlo brzo ćemo saznati epilog najvećeg „derbija“ ovog prelaznog roka u Srbiji. Možda već danas ili sutra, jer je Partizan Pešeku dao prednost u odnosu na sva druga potencijalna pojačanja u napadu i žuri mu se da ga već u toku ove nedelje priključi pripremama tima u Sloveniji (21. jun – 3. jul). Eventualni dolazak Eduarda kompletirao bi konkurenciju u najisturenijoj liniji Partizana, u koju su već stigli Jovančić (Rad) i Diara (povratnik s pozajmice). Posle odlaska Ilieva (Visla) i Tejga (Bazel) u njoj su ostali još mladi Šćepović i retko korišćeni Bogunović.

Da su napadači, a pre svega pojačanja, koja su u konkurenciji za narednu sezonu dorasla zadatku videlo se već na prvoj kontrolnoj utakmici sinoć na Stadionu Partizana gde je makedonski Rabotnički pobeđen sa 5:1. U listu strelaca dva puta se upisao Jovančić, a po jednom Dijara, Šćepović i novajlija Marković.

Mogući rivali

U jeku velike rekonstrukcije igračkog pogona, Partizan će danas dobiti rivala u drugom kolu kvalifikacijama za Ligu šampiona. Naš tim će biti povlašćen na žrebu u Nionu, a mogući protivnici Saše Ilića i društva su: Dačija (Moldavija), Pjunik (Jermenija), Borac (BiH), Mogren (Crna Gora), Skonto (Letonija), Videoton (Mađarska), Bangor siti (Vels), Toršavn (Farska Ostrva), Linfild (Severna Irska), Tobol (Kazahstan), Flora (Estonija), Brajdablin (Island), Nefči (Azerbejdžan), Škendija (Makedonija), Skenderbeg (Albanija) i pobednici mečeva prvog kruga.

Jovanović vaga, Fejsa na pragu Olimpijakosa

Marko Jovanović sigurno odlazi iz Humske, a jedina dilema je da li će u Dinamo iz Minska, koja nudi više novca i njemu i Partizanu, ili Vislu iz Krakova, koja je bliža i predstavljaće Poljsku u trci za Ligu šampiona. Osim ovog štopera preko granice će izgledno i oporavljeni vezista Ljubomira Fejsa, koji je na pragu grčkog Olimpijakosa, nakon što prođe lekarske preglede. Da su praktično već napustili klub vidi se i iz činjenice da ostaju u Beogradu i ne idu na pripreme u Sloveniju.

Uskoro promocija Labrina

Danas ili sutra u Beograd bi trebalo da stigne štoper Palerma Karlos Alfredo Kandia Labrin i parafira jednogodišnju pozajmicu u Partizanu. Nije, međutim, isključeno da dvadesetogodišnji desni centralni defanzivac ode direktno na Pohorje, gde se crno-beli sutra sele, i tamo bude promovisan u sedmo pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku, koji zvanično tek danas počinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari