Ništa novo u našem klupskom fudbalu – Partizan je opet najbolji tim Srbije. Po monsunskoj kiši, uz gromove, munje i olujni vetar, pobednik ovosezonskog Kupa je na stadionu Borca odigrao nerešeno sa Metalcem – 1:1 (0:0), što mu je kolo pre kraja prvenstva donelo četvrtu uzastopnu titulu, odnosno 23. šampionski pehar i petu duplu krunu u klupskoj istoriji.


STADION: Borca u Čačku. GLEDALACA: 4.000. SUDIJA: Vlado Glođović (Vrbas). STRELCI: Betolingar 73. – Babović 51.

METALAC: Bogunović, Pe. Pavlović, Antonić, Otašević, Bajić, Gojak (od 72. Ćirković), Krnjinac, Simović, Pr. Pavlović (od 90. Milić), Stanojlović (od 54. Hamond), Betonligar.

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Savić, Jovanović, Davidov, Kamara (od 77. Petrović), Tomić, Babović (od 62. Ilić), Smiljanić, Iliev, Tejgo (od 53. Vukić).

 

Dugo je „parni valjak“ tražio prolaz kroz zgusnutu odbranu ekipe iz Gornjeg Milanovca, kojoj je jučerašnja podela plena takođe vršila posao, jer je njome obezbedila opstanak u eliti. Mada se gotovo celo poluvreme vozikao po protivničkoj polovini terena, nije ulazio u ozbiljne šanse sve do šuteva Tomića u 42. (lopta paralelno sa gol-linijom završila na drugoj strani) i Babovića u 43. minutu (golman skrenuo udarac u korner).

Oba gola pala su u nastavku. Za favorite iz Humske poentirao je, ovog proleća vrlo ubedljivi Stefan Babović (51), a za domaćina njegov najbolji strelac Mizdongard Betolingar (73). Vezista crno-belih je glavom, sa peterca, na asistenciju Tomića, stavio tačku na Partizanovu sezonu iz snova, a fudbaler iz Čada na identičan način, posle dodavanja Simovića, doneo spasonosni bod Metalcu. Zadovoljni nerešenim rezultatom i jedni i drugi su posle izjednačenja „digli sve četiri u vis“, čekajući poslednje oglašavanje sudije, svako za početak svoje proslave. Metalac za produžetak superligaškog života, a novi (stari) prvak još jednih kvalifikacija za Ligu šampiona, pre kojih treba još odraditi meč sa Slobodom Point Sevojnom u Lučanima (nedelja) i pametno obaviti posao u predstojećem prelaznom roku.

Aleksandar Stanojević, trener Partizana: čestitam igračima, saradnicima, klubu i navijačima na osvojenoj tituli. Svi smo presrećni zbog nje i cele ove sezone. Za nas je ova utakmica završena onog trenutka kad smo poveli, jer je posle toga bilo suludo juriti nove golove. Već smo ih se nadavali i dokazali ove sezone. Poslednjih 20 minuta igrali smo takmičarski, na rezultat, kao svi evropski velikani.

Majice, pa trofej

Stojković, Krstajić, Petrović, Kamara i ostali titulu su proslavili uz šampanjac i u majicama sa jednostavnim natpisom: „Šampioni“, a pobednički pehar podići će posle utakmice sa Slobodom u Lučanima sledeće nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari