Najvažnije gostovanje ove sezone Partizan je rešio u svoju korist. Crno-beli su u bitnom meču za plasman na završni turnir ABA lige trijumfovali protiv Budućnosti u Podgorici u 25. kolu i tako obezbedili učešće na fajnal-foru – 65:61 (14:17, 16:11, 16:14, 19:19).

Budućnost – Partizan 61:65 (17:14, 11:16, 14:16, 19:19)

Hala: Morača. Gledalaca: 5.100. Sudije: Pukl, Dožai, Javor (Slovenija).

BUDUĆNOST: Šehović 5, Mihailović, Subotić 1, Komatina, Vujošević, Vitkovac 9, Popović 11, Akindele 11, Ivanović 16, Ćapin 6, Koulmen 2, Mijatović.

PARTIZAN: Tepić, Lovernj 14, Pavlović 13, Dalo, Milutinov 4, Bogdanović 16, Gagić 9, Musli, Šalić, Andrić, Bezbradica, Bertans 9.

 

Izabranici Duška Vujoševića braniće titulu u ABA ligi, a kolo pre kraja najrealnije je da se Partizan sastane sa Cedevitom u polufinalu fajnal-fora, dok će u tom slučaju Crvena zvezda igrati protiv Cibone, a upravo ovi timovi će odmeriti snage u 26, poslednjoj rundi. Samo ako oba srpska kluba izgube, u Kombank areni će se od 25. do 27. aprila gledati srpsko i hrvatsko polufinale.

Posle pobede u Evroligi nad Makabijem Partizan ipak nije dozvolio da se emotivno istroši i dovede u pitanje plasman na fajnal-for. U prvoj četvrtini smenjivale su se serije dva tima, ali je sa prednošću na odmor otišao podgorički tim. Dobar šut za tri odveo je crno-bele do prednosti na poluvremenu, a supešni su bili Bogdanović (najefikasniji sa 16 poena) u tri navrata i Bertans u dva. Probleme u trećoj četvrtini Partizanu je pravio Akindele blokadama, ali su se crno-beli održavali u igri dobrim šutem spolja, kao i partijom na nivou Žofrija Lovernja koji je odmenio Bogdanovića sa šuta za tri poena. Sa plus četiri se ušlo u završnu deonicu, a najveći problem za beogradski tim je što bio je uporno gubio lopte i ispuštao u jednom trenutku i dvocifrenu prednost. Ipak Budućnost nije imala snage za potpuni preokret u hali gde su oba tima imala glasnu podršku, pa će morati da se zadovolji petim mestom i učešćem u Evrokupu.

Važne pobede Cibone i Radničkog

U ponedeljak su osim Partizana i Budućnosti još četiri tima igrala mečeve 25. kola ABA lige, a bitne pobede ostvarili su Cibona protiv Širokog (84:73) i kragujevački Radnički koji je savladao Zadar sa 79:74. Pobeda srpskog tima nije bitna za sam klub koliko za ukupan koeficijent uspešnosti domaćih timova u ABA ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari