Košarkaši Partizana nisu, ipak, uspeli da izbegnu polufinale ABA lige sa Crvenom zvezdom. U jednom od dva meča odluke za plasman iza vodećih beogradskih crveno-belih, tek četvrtog tima sa samo dva poraza u istoriji prve faze regionalnog takmičenja, crno-beli su izgubili od podgoričke Budućnosti – 79: 85 (24:19, 20: 24, 25:23, 19:10), što ih je gurnulo na četvrtu poziciju pre završne borbe za prolaz u Evroligu i “prevremeni” megdan večitom rivalu.


Izabranici trenera Duška Vujoševića imaju isti skor kao Cedevita, koja je slavila protiv Solnoka u poslednjem kolu, ali je zagrebački klub zahvaljujući boljoj koš razlici u međusobnim duelima sa treće pozicije otišao u bitku sa Crnogorcima. Crno-beli su sami “izrežirali” takav rasplet. Sa 79:72 tri i po minuta pre kraja šestostruki osvajač ABA lige imao je na dlanu trinaestu vezanu pobedu i željeni beg od Zvezde, ali je brzopleto prokockao nekoliko napada za još veću prednost, zbog pet ličnih ostao bez ključnog pojedinca i sinoćnjeg najboljeg strelca (16) u svojim redovima Saše Pavlovića i kapitena Dragana Milosavljevića, potom i bez povređenog Milana Mačvana, što je domaćin uzbudljivog i incidentnog derbija iskoristio za prelomnu seriju od 13:0.

Džej Ar Rejnolds bio je junak trijumfa sa 24 poena, a Budućnost Amerikanca slavi zbog trojke date 21 sekund pre kraja podgoričke drame, za 83:79. Darko Planinić je povukao mrežicu dok je lopta skakutala po obruču, sudije su priznale koš, a nedavno dovedeni plejmejker crno-belih Džoš Akojon nije uspeo da se izbori za “penal” završnicu.



Partizanova i Zvezdina borba za finale i Evroligu počinje 14. aprila, igraće se na tri pobede, a crveno-beli imaju prednost domaćinstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari