Vest sustiže vest na kraju prelaznog roka u Partizanu. Posle serije dolazaka, pre polaska na pripreme u Turskoj, desio se i jedan pompezan odlazak iz Beleka, ali to izgleda nije kraj promenama u igračkom kadru srpskog šampiona pred gostovanje u Novom Pazaru, na prolećnoj premijeri crno-belih 23. februara.


Posle štopera Branislava Trajkovića, desnog beka Miroslava Vulićevića i špica Petra Škuletića u Humsku bi mogao da stigne još jedan bivši fudbaler Vojvodine, čija je pozajmica od belgijskog Beverena zajednička želja uprave i trenera Marka Nikolića, takođe ove zime pristiglog iz novosadskog kluba, sve do smrti pokojnog predsednika Ratka Butorovića, hermetički zatvorenog za transfere u pravcu bilo koje strane beogradskog Topčiderskog brda. Dvadesetsedmogodišnji napadač iz Kameruna, letos je napustio naš fudbal, u međuvremenu nije uspeo da u novom timu ponovi odlične partije u dresu „lala“ tokom poslednje tri godine, naročito u letošnjim kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa se pojavila opcija pozajmice crno-belima, koji su ga hteli još kada je iz Crvene zvezde odlazio u OFK Beograd, a kasnije s Karaburme u Vojvodinu. Tada su neke druge stvari kočile Abubakarov potpis za Partizan, a sada je to pravilo UEFA, kojim je predviđeno da jedan igrač može da bude registrovan za tri različita kluba u jednoj sezoni, ali ne može da nastupa za više od dva tima tokom jedne takmičarske godine.

U Zajednici klubova Jelen Superlige i Fudbalskom savezu Srbije u petak nisu imali decidiran odgovor na pitanje da li postoje neki izuzeci od tog pravila, to jest pod kojim uslovima bi brzonogi Afrikanac mogao da pojača, cele jeseni, najslabiji deo ekipe Partizana, koji je ove zime dobio na kvalitetu angažovanjem Škuletića i povratnika u Humsku, Danka Lazovića. A, kako stoje stvari, Lazović verovatno neće biti jedini bivši prvotimac „parnog valjka“ koji se vratio na staru adresu. Iako na „lageru“ imaju četvoricu centralnih vezista, u Partizanu su odlučili da daju još jednu šansu Stefanu Baboviću, koji je minulih šest meseci proveo u Voždovcu. Čekajući rešenje te dve jednačine, superligaški lider pustio je svog talentovanog desnog beka Marka Živkovića da potpiše za Vojvodinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari