Igrači Partizana i Radničkog iz Kragujevca otvoriće u subotu (19.00) polufinalnu seriju plej-ofa košarkaške Superlige Srbije, dok će u nedelju, takođe na parket dvorane Pionir, istrčati prvotimci Crvene zvezde i Mega Vizure (20.00).

Večiti rivali apsolutni su favoriti za prolaz u veliko finale do kojeg im trebaju dve pobede, ali će ova borba, u odnosu na onu sa Jadrana, imati manji značaj jer pehar sem prestiža ne donosi ništa. Takav odnos najavio je i igrač crno-belih Saša Pavlović, pa Mega i Radnički mogu da vrebaju svoju priliku da pokažu šta umeju. Za početak da izbore jedan trijumf i majstoricu, a onda da pokušaju i da konkurišu za pehar. Partizanov rival sigurno će pokušati da ponovi igru na koju se oslanjao u poslednjim mečevima, odnosno ubojit šut sa spoljnih linija koji mu je doneo pobedu nad Zvezdom, a onda umalo i slavlje protiv direktnog konkurenta za treće mesto.

– Radnički je podizao formu, iako je izgubio važnu utakmicu u borbi za treće mesto. Dobro igraju u kontranapadima, a zavise od šuta za tri poena i raspoloženja Marka Marinovića. Dolaze rasterećeni bez imperativa, a protiv nas su uvek motivisani i „igraju na krv i nož“ – istakao je strateg Partizana Duško Vujošević.

On je ipak konstatovao da su Zvezda i Partizan favoriti, ali da ni jedne ni druge ne čeka lak posao, pa čak ni činjenica da će Mega biti oslabljena u prvom meču.

Upravo će nekompletnost Mega Vizure biti jedan od aduta Crvene zvezde u njihovom prvom susretu. Plejmejker Vasilije Micić i bek Nemanja Dangubić nalaze se u Trevizu na ranije dogovorenom Adidas kampu, a kako su poplave odložile polufinalnu seriju, njihovo se odsustvo poklopilo sa početkom serije. Međutim, čak i da je Mega kompletna crveno-beli bi bili favoriti iako su izabranici Dejana Milojevića slavili u poslednjem odmeravanju snaga pre dve nedelje.

– Želimo da već u prvom duelu protiv Mega Vizure pokažemo da se dižemo i da ćemo biti najspremniji onda kada je to najpotrebnije. Ligaški deo takmičenja je bio u poznatim okolnostima, sa nesrećom koja je zadesila državu i to je sigurno odvuklo pažnju. Ali, u svakom slučaju to je iza nas. Nadam se da će svi igrači biti spremni kako bismo stavili u funkciju ono što smo radili čitave godine – naglasio je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Kecmanovo zbogom košarci

Jedan od najzapaženijih igrača Partizana protekle decenije Dušan Kecman oprostiće se od košarke 29. juna u Pioniru na humanitarnom meču sa kojeg će prihod ići za pomoć nastradalima od poplava. Očekuje se dolazak njegovih saigrača i trenera iz bogate karijere koju je gradio u Partizanu, Panatinaikosu (bio prvak Evrope), Efesu i brojnim drugim domaćim i evropskim klubovima. Ipak, u srcu navijača crno-belih najveći trag ostavila je trojka postignuta preko celog terena u Zagrebu na 0,6 sekundi pre kraja finala ABA lige protiv Cibone, kojom je Partizan 2010. postao šampion.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari