Košarkaši Partizana nastavili su u šampionskom ritmu. Pred gotovo punim Pionirom crno-beli su sa pola gasa preslišali Mega Vizuru (88:65), usidrivši se posle drugog kola na vrhu ABA lige. Samo dva sata kasnije u odnosu na komšije, saterani u ćošak, pod neplanirano velikim pritiskom, igrači Crvene zvezde pokazali su sportsku drskost i znanje na tradicionalno teškom gostovanju Igokei (72:52). Pobeda od dvadeset poena razlike dovoljno ilustruje stepen buđenja izabranika Dejana Radonjića, kome su dušebriznici uoči meča sa timom iz Aleksandrovca odbrojavali poslednje sate na klupi crveno-belih.


Partizan je i u drugom ovosezonskom meču pokazao da je u ranoj fazi uigravanja i da su igrači na različitom nivou spreme, ali i znanja i da će im trebati dosta vremena da svako shvati zaduženje i ulogu u sistemu Duška Vujoševića. Uprkos tome, crno-beli su uz doziranu agresivnost u odbrani čini se prelako savladali Mega Vizuru. Tim pod vođstvom Dejana Milojevića odigrao je zabrinjavajuće loše. Igrači od kojih se najviše očekivalo Dangubić, Micić i Krstić, uz iskusnog Vardu, pružili su ispod prosečnu partiju sa primesama indolentnosti i pritajene prepotentnosti. Bez agresivnosti u defanzivi, sportske drskosti pa i dozvoljenog bezobrazlika, omogućili su domaćinu da od starta brojne poene postigne iz kontranapada ili u ranoj fazi pozicione igre. Kinzi (11p) je pokazao da je već naštelovao ruku, Bogdanović (9p) je vezao trojke kada je bilo važno, dok sve pohvale idu na račun Vestermana koji je šutirao gotovo bez greške, uz samo jedan promašaj iz igre (23p). Njegov zemljak mladi Dalo delovao je pomalo uplašeno na početku meča, ali se zatim opustio i sa pet asistencija dobrano počastio Muslija (13p), koji bi u znak zahvalnosti mogao d odvede Francuza na jednu turističku šetnju Beogradom. Vujošević se potrudio da svima ukaže šansu, međutim njegove instrukcije perspektivni centar Šalić nije baš najbolje shvatio, tako da je pre vremena morao u svlačionicu.

Po ugledu na komšije, crveno-beli su se na vreme umili hladnom vodom, trgnuli iz letargije nakon meča protiv Širokog, pokazavši jak kohezivni elemant protiv Širokog u vidu agresivne i kolektivne odbrane iz koje su proizašli brojni kontranapadi i laki poeni, u kojima je dominirao Blažič. Organizacija igre opet nije bila na željenom nivou, naročito u pozicionom napadu, ali je zato defanziva štimovala kao tek kupljeni klavir. Rotirao je Radonjić Nelsona i Dženkisona na jedinici, insistirajući da se uz bržu distribuciju lopte na vreme pronađe Marjanović (11p), koji je pokazao da može biti prva figura pod košem u odsustvu povređenog Katića. Doduše, Igokea je odigrala očajno, sa procentom šuta za dva poena ispod 30 odsto i uz čak 19 izgubljenih lopti. Nelson je bio daleko produktivniji u egzekuciji (14p), dok su Šilb (12p) i Dženkins (10p) individualnim potezima pokazali da će biti sposobni da tokom sezone naprave razliku na terenu. S obzirom na konstantnu prednost oko 20 razlike priliku da debituju dobili su mladići Ristić (ubacio dva poena) i Teić.

Radonjić: Raduje me igra u odbrani

– Ovo je bio kvalitetan meč, za razliku od onog protiv Širokog. Kontrolisali smo igru, morali smo da budemo maksimalno koncentrisani i izuzetno sam zadovoljan prikazanim. Dobro smo igrali u odbrani i to me raduje, ali moramo još da radimo, pogotovo u napadu – istakao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari