Izabranici Duška Vujoševića rutinski su „odradili“ posao i pobedili Široki na gostovanju za prvo mesto na tabeli ABA lige posle sedam odigranih kola – 81:60 (24:10, 15:15, 20:16, 22:19). Šesta pobeda Partizana mogla se naslutiti već u sedmom minutu kada je rezultat bio 16:3 i najviše je ta četvrtina odredila i zaključila ovaj meč.

Sjajna odbrana u kombinaciji sa raspoloženim bekovima, Dragan Milosavljević upisao 19 poena a Bogdan Bogdanović isto toliko uz sedam skokova i šest asistencija, bila je i više nego dovoljna za pobedu i protiv poznatijih timova.

– Često smo gubili ovde, sada imamo veoma mladu i talentovanu ekipu na papiru, što je veoma teško preneti na parket. Utakmica sa Fenerbahčeom je sigurno ostavila traga, ali je Milosavljević povukao igru svojim angažovanjem. Problem je i što se Terens Kinsi ušinuo, valjda to neće trajati dugo. Hvala mojim igračima na angažovanosti, a rivalu na sportskoj volji – rekao je trener Duško Vujošević osvrnuvši se i na lakšu povredu Kinsija. Milosavljevića i Bogdanovića pratili su Leo Vesterman sa 14 poena, Žofri Lovernj sa 10 poena i 10 skokova, a najbolju partiju od dolaska u klub pružio je osamnaestogodišnji Boris Dalo upisavši osam poena, šest skokova i četiri asistencije. U domaćem timu istakli su se Domagoj Bošnjak i Boris Barać sa po 12 poena. Partizan sledeći meč igra u petak u okviru Evrolige protiv CSKA u Moskvi, a za ponedeljak je zakazan derbi sa Crvenom Zvezdom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari