Srbija će imati predstavnika u Top 16 Evrolige jer je Partizan uspeo da se u poslednjem 10. kolu prve faze domogne četvrtog mesta u grupi A iako je u Pioniru poražen od CSKA – 73:62. Zahvaljujući pobedi Fenerbahčea nad Nanterom (95:76) izabranici Duška Vujoševića učestvovaće i u drugoj fazi Evrolige posle dve godine pauze, a za sada je poznato da će u novoformiranoj grupi F Partizanu rivali biti Real Madrid, CSKA, Galatasaraj, Žalgiris i Makabi.


Partizan – CSKA Moskva 62:73

(19:20, 17:23, 13:16, 13:14)

Hala: Pionir. Gledalaca: 8.147. Sudije: Lotermoser (Nemačka), Konde (Španija), Šulga (Ukrajina).

Partizan: Aranitović, Lovernj 11, Dalo, Milutinov 4, Milosavljević 17, Bogdanović 10, Gagić, Musli 11, Šalić, Andrić, Kinsi 9, Bezbradica.

CSKA: Teodosić 10, Micov 9, Fridzon 11, Džekson, Pargo, Krstić 11, Vims 11, Zozulin, Voronov, Kaun 12, Hrijapa, Hajns 9.

 

Meč je počeo sa šest uzastopnih poena Saše Kauna, ali to nije pokolebalo Partizanove igrače koji su došli do vođstva od 8:6. Nastavljeno je sa preokretima, CSKA je poveo sa 12:8, držao prednost skoro sve vreme do kraja poluvremena, ali je u poslednjoj sekundi Dragan Milosavljević pogodio trojku i priblližio Partizan gostujućem timu na jedan poen. U drugoj deonici crno-beli su se „držali“ koliko su mogli, ali je ekipa Etorea Mesine dominirala u Partizanovom reketu i bila bolja u skokovima pa se na poluvreme otišlo sa 43:36 u korist gostujućeg tima. U trećoj četvrtini Moskovljani su delovali sve ubedljivije, stigli su prvi put do dvocifrene prednosti, ali je do kraja deonice bilo uzbuđenja jer je Partizan stigao do minus jedan tri minuta pre kraja – 49:50. Dejan Musli je tada promašio slobodno bacanje, Kinzi koš posle izborene lopte što je CSKA kaznio serijom od 9:0. Pokušavali su crno-beli u još nekoliko navrata da prelome meč u poslednjoj deonici ali im nije uspevalo i CSKA je zasluženo slavio. Srećom po Partizan Nanter nije imao nikakvu šansu u Parizu protiv Fenerbahčea kojeg su crno-beli savladali u gostima prošle nedelje, pa je tim Duška Vujoševića prošao iz izuzetno teške grupe i brojne probleme sa povredama u TOP 16 fazu koja počinje 2. januara.

– Meču sa CSKA smo pristupili kao da je jedina mogućnost da se plasiramo u drugu fazu pobeda. Ipak, oni su tim koji ima budžet od 60 miliona, posle poraza od Himkija došli su izuzetno motivisani u Beograd i sa namerom da pobede jer im je rečeno da će biti kažnjeni. Ipak, zadovoljan sam borbenošću svog tima. Sama činjenica da smo došli u situaciju da se borimo za TOP 16 a zatim smo to i uspeli je fantastičan uspeh ovog mladog tima. Sve ovo je zasluga igrača koji se bore i treniraju do granica samouništenja – izjavio je trener Partizana Duško Vujošević.

Zvezda se oprašta od Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde nastaviće takmičenje na međunarodnoj sceni u Evrokupu, pošto nisu uspeli da se plasiraju u Top 16 fazu Evrolige, a nastup u eliti zatvoriće večeras (18.45) u gostima protiv Lijetuvos Ritasa. Susret sa poslednjim timom na tabeli D grupe može da posluži izabranicima Dejana Radonjića da se pobedom oproste od Evrolige, ali i novim trijumfom poprave utisak posle poraza od MZt-a u ABA ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari