Grad Valjevo, kao vodeći partner sa opštinama Kosjerić, Požega i Turističkom organizacijom Ribnica iz Mionice, realizuje projekat „Studija izvodljivosti za novi turistički proizvod Divčibara“. Projekat se sprovodi u okviru fonda bespovratne pomoći, koji je deo Regionalnog društveno-ekonomskog programa razvoja 2 (RDEPR 2), a koji finansira Evropska unija.


U Valjevu je tim povodom održana četvrta radionica, na kojoj su učestvovali predstavnici gradskih institucija i pojedinci koji su na bilo koji način uključeni u život i razvoj Divčibara. Radionica je realizovana u organizaciji Nacionalne turističke razvojne korporacije Srbije i Odseka za lokalni ekonomski razvoj Valjeva.

Nakon tri radionice održane u partnerskim opštinama, tokom valjevske radionice su zainteresovani, pre svega urbanisti, izneli stručna zapažanja i procene šta je razlog stagnacije Divčibara i koji su glavni komunalni i urbanistički problemi. Na sastanku su se čuli i predlozi kako rešiti ove probleme i vratiti Divčibare na mapu značajnih turističkih destinacija.

Svrha izrade „Studije izvodljivosti za novi turistički proizvod Divčibara“ jeste da poveže atrakcije i proizvode i tržištu predstavi Divčibare, ne samo kao turističku destinaciju, već i kao novu, atraktivnu lokaciju pogodnu za investiranje. Cilj je da se privuku domaći i strani investitori da ulože svoja sredstva u razvojne potencijale turističke privrede regije Divčibara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari