Pas nije ubio čoveka u Novom Sadu: Obdukcija pokazala da ga je pitbul izujedao nakon smrti 1Foto: Danas/A. L.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu saopšteno je da je nakon obdukcije utvrđeno da je muškarac iz Novom Sada umro prirodnim putem, nakon čega ga je izujedao pas koji je u vlasništvu njegovog sina.

U porodičnom stanu u Novom Sadu je 15. jula pronađeno beživotno telo muškarca dok je u stanu bio pas rase pitbul terijer.

Zbog toga se sumnjalo da je pas napao čoveka i da je on preminuo od posledica povreda. Ipak, obdukcija je pokazala da je čovek umro prirodnom smrću i da se napad psa desio nakon toga.

Njegov sin, koji je vlasnik psa, uhapšen je i saslušan u prostorijama ovog tužilaštva zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela, kršenje porodičnih obaveza, te ubijanje i zlostavljanje životinja.

Tužilaštvo je Osnovnom sudu predložilo da dobije mere zabrane napuštanja boravišta sa obavezom javljanja mesnoj nadležnoj policijskoj ispostavi.

Pas se trenutno nalazi u JP Zoohigijena gde bi veterinarski inspektori trebalo da odluče da li će biti uspavan ili ne. Ako ne bude uspavan, život će nastaviti u nekim od boksova Zoohigijene.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari