Pašalić boravio u Kragujevcu 1Foto: Medija centar

Zaštitnik građana Zoran Pašalić sa zamenicima i saradnicima boravio je u radnoj poseti Kragujevcu

On je najpre, u kancelariji gradskog ombudsmana, razgovarao sa građanima i primao pritužbe od njih, da bi se potom sastao sa čelnicima lokalne samouprave, te rukovodstvima Centra za socijalni rad, Doma zdravlja i Policijske uprave, ali i sa sa predstavnicima Komesarijata za izbeglice i lokalnim romskim koordinatorom.

 U okviru kampanje „Dani ombudsmana“ koja je startovala 20. oktobra u Novom Sadu, Pašalić sa saradnicima posećuje gradove i opštine po Srbiji da bi, kako kaže, u direktnom kontaktu sa građanima čuo koji su to problemi koji ih najčešće muče, odnosno šta je to iz domena zaštitnika građana gde može da im pomogne. Zaštitnik građana je posetio šest gradova i opština (Novi Sad, Šid, Bujanovac, Leskovac, Niš i Kragujevac).

 – Značajno je napomenuti da ćemo se u neke od tih gradova i vratiti, da vidimo da li je ono što je na licu mesta obećano zaista i urađeno, da li su problemi rešeni. Moj princip rada nije akademski, a nije ni birokratski. Želim da čujem građane. Želim da postavim pitanje i onima koji građanima prave problem. Kada će problem koji prave, ako pritužba građana ima osnova, biti rešen. Zbog toga smo na putu i bićemo u obilasku gradova onoliko dugo koliko je to potrebno, rekao je Pašalić.

 Žitelje Kragujevca, prema njegovim rečima, muče isti problemi kao i većinu ostalih građana Srbije. Zaštitniku građana u Kragujevcu, napomenuo je, podneto je 1.300 pritužbi, a rešeno je oko 800. To su uglavnom „imovinski problemi, uzurpacija nekih imovinskih prava, kao i ono što, nažalost, zaštitnik građana, za sada, ne može da rešava odnosno gde ne može da postupa, a to su odluke sudova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari