Pašalić: Prijem građana jednom mesečno 1Foto: medija centar

Zaštitnik građana Zoran Pašalić počeo je danas sa praksom da jednom mesečno prima građane, kako bi u „živoj reči“ čuo na koje institucije se najviše žale, a najavio je mogućnost da se takvi susreti održavaju češće, kao i van Beograda.

Zaštitnik je rekao da će danas primiti 30 građana, od 80 koliko se do sad prijavilo, navodeći da se njihove pritužbe odnose uglavnom na imovinsko-pravne probleme.

U ličnom susretu se bolje vidi šta građane muči nego iz papira, objasnio je Pašalić razlog za uvođenje nove prakse u rad institucije Zaštitnika građana, planirane da se sprovodi jednom mesečno.

On je istakao da se javljaju ljudi i van Beograda, tako da će se razmotriti mogućnost da se ovakvi susreti organizuju i u drugim mestima, kako bi se građani poštedeli dolaska i troškova.

Prema njegovim rečima, 90 zaposlenih rade danonoćno kako bi uspeli da odgovore na zahteve građana, ali bi trebalo povećati njihov broj i angažovati neke eksterne institucije nadležne za veštačenja.

Govoreći o obimu posla, šef prijemne kancelarije Dragana Grabovica je precizirala da se od početka godine do 21. avgusta javilo 4.220 ljudi.

Ona je rekla da građani mogu da zatraže susret sa Pašalićem telefonom, pisanim zahtevom ili mejlom, a mogu zahtev da donesu i lično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari