Pašalić: Seksualna orijentacija je lična stvar pojedinca, ali se zaštita prava na različitost tiče svih nas

Ostavite komentar


  1. Mislim da dok LGB populacija ne bude shvatila da je njihova drugačija seksualna opredeljenost tj „priroda“ , njihova VRLO. Lična stvar , a ne STVAR za ulične defileje, na ne primeren
    način tj uopšte.
    To uznemirava i iritira one ,nas, drugačije seksualne prirode , i budi bunt ,protiv slavljenja prirodne ne normalnosti !!!

    1. Zasto onda ne date predlog za promenu ustava Srbije? Napisite u ustav, LGTB populacija nema prava da seta i cao. NEmojte jih sikanirati i napadati ako rade nesto, sto je zakonom i ustavom dozvoljeno i garantovano.

  2. U Srbiji ni „manjina“ od 30% (opozicija SNS-u) ne sme slobodno da se okuplja jer uvek bude izložena nasilju a ne ova 3% manjina zato mora proći još 300 godina.
    Da ne pominjemo verske manjine – kad sre videli u Srbiji katoličkog ili muslimansjog sveštenika da se slobodno kreće
    U Srbiji se ni tutistima ne preppručuje da glasno govore strani jezik.
    U ovoj zemlji vlada uniformisanost i razlike se ne tolerišu to vam je duboki najdublji balkan. lGBTQ je samo jedna od bezbroj ugroženih manjinskih grupa .

  3. Problem ovog čoveka, sistema, društva i javnosti je što ne poznaju materiju kojom se bave, i dokle bude tako biće i problema. Ta populacija (LGBTI) ne odlučuje, niti se opredeljuje da bude to što jeste, već njihova priroda a oni se opredeljuju i odlučuju da na moguće načine tu svoju prirodu oslobode stega društva, javnosti, porodice… Što je veoma hrabro i za poštovanje. Ne volim to žvalavljenje istih polova na njihovim protestima, ali, ne bi ga bilo da nemaju razloga za proteste. Nažalost, premijerka je dokaz da su i oni samo ljudi, samoživi, podmitljivi, autoritarni… samo kada im se da prilika, kao i svakom drugom, ali, ona im je učinila medveđu uslugu, jer je svojim ponašanjem zatvorila vrata, verovatno, mnogim kvalitetnim ljudima među njima, za buduće odluke i prihvatanje od strane većine građana i ove populacije.

  4. Gospodine Pašaliću , Vi bi kao zaštitnik građana, trebalo da stvari postavite malo drugačije u ime zaštite LGB populacije .
    Dakle radi se o vrlo privatnoj stvari koje su ljudi seksualne orijentacije .
    Nismo isti, nismo ni slični.?!
    Ali isticanje , oglašavanje Javno , čak kroz ili sa Paradama , svoje seksualne prirodnosti ili nastranosti , nije za u l ic u .!?
    Pokazalo se da to iritira ostale građane, koji svoju seksualnu intimu čuvaju za kod kuće !
    Dakle , kao pomoć ili zaštita LGB populacije je da ih posavetuje te da se okanu PARADA Ponosa!!

    bi kao

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.