Pašalić: Uprkos zakonima deca se i dalje ekonomski iskorišćavaju

Ostavite komentar


  1. I, floskulo, sta si uradio po tom pitanju? Kako je na odmoru? Ne foliraj vise, briga tebe za bilo koji problem. Stvarno ti razmisljas o poroblemima dece…sramota

  2. Potpuno sam saglasna sa ocenom ombudsmana Pašalića, uz napomenu da se i malo starija deca u našoj turobnoj realnosti mogu ekonomski iskorišćavati. Poznati su, naime, slučajevi da se deca radno angažuju u najnižim zvanjima, da obavljaju teške fizičke poslove, među kojima je i nošenje kofera ili kupovina cigareta šefu, da se na njih svaljuje teško breme poslovnog komuniciranja sa znatno iskusnijim sagovornicima i sl. Neka od te dece stagniraju u toj meri da više ni stručna pomoć ne može oporaviti njihove ranjene duše. Anđeli mali u svetu tuge…

    1. Bravo, Ana, opisala si situaciju u kojoj se nalaze mladji savetnici u ZG. Doduse, neki za nagradu napreduju u dva visa zvanja za dva meseca. Ako dobro slusaju, naravno.

      1. Umeju ti isti i da pokajnički podnesu zahtev za vraćanje u niže zvanje, valjda kako bi zabašurili tragove o nezakonitom napredovanju. Svašta se u toj službi radi, neki igraju tango, neki sving, a neki bogami surfuju po sistematizaciji kako im se prohte. Ali, sve će se to jednog dana vratiti u državni budžet i to sa kamatom, na konto po imenu „sticanje bez osnova“.

  3. Gospodin Pasalic ostace upamcen kao ombudsman za vreme cijeg mandata je ukinuo Odeljenje za zastitu prava deteta, a nije predlozio zamenika koji bi se bavio ovom specijalistickom oblascu. Deklarativno se zalaze za zastitu prava deteta i izbacivanjem statistickih podataka ponasa se kao „borac“ za zastitu prava dece. Zato ce u njegovo vreme ce biti donet Zakon o zastiti prava deteta i zastitniku dece. .. a on? Dobice pohvalu od drugova.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.