Patrijarh Irinej: Hramovi SPC ostaju otvoreni

Praktični problemi crkvenog života tokom Velikog posta u doba pandemije

Ostavite komentar


  1. možda bi vlada i najpošteniji trebalo da razmisle o oslobađanju obaveze plaćanja poreza kao i doprinosa za zdravstveno i penzijsko za ove državne službenike . i oni su javni sektor , i oni su glasači .

  2. Objava patrijarha Irineja najbolji je dokaz kako crkvena dogma i stvarni,realni život nikad ne mogu ići zajedno. Potpuno je sumanuto da se u vreme dok korona uništava ljudske živote -vrše bogosluženja i da vernicama i vernicima bude dozvoljen ulaz u hramove i crkve. Velika je odgovornost države što uredbom nije izričito zabranila bilo kakav ulazak u verske objekte. Crkve, džamije i sinagoge su morale biti potpuno zatvorene za verujuće ljude sve do časa dok se ne izborimo sa ovako smrtonosnom zarazom. Ljudski životi-ovozemaljski su važniji od bilo čega drugog!!!

    1. Vecni zivot je najvazniji! Ovozemaljski.ce se kad tad skoncati. Nemojte biti toliko plitki! Bez Svetog Pricesca i Liturgijskog zivota nema vecnog zivota!

        1. Ajd bolje ti ne lupaj! Nesto se ne zalis sto frizeraj i kladionice jos nisu zatvorene!
          O crkvi bolje visr ne diskutuj jer nemas pojma ni zasto je Bog stvorio ni cemu sluzi!

          1. Micko Krstic ne pokazuj koliko si glup i neobavesten . Bog nije stvorio crkvu !!!

      1. Sava Savic , a sto ti bas zelis da zivis vecno ??? Ajd objasni posto smo mi plitki a ti si dubok(ouman) !

  3. Hahahahaha, pre neki dan ja se šalio komentarom na izjavu patrijarha i pitao ga šta ništa i mukajet o svetoj vodici i izlečenju bilo koje bolesti njome…kad viđe vraga danas…

  4. I za popove starije od 65 godina? Da li su oni izuzeti od krivičnih prijava?

  5. pristojnost mi ne dozvoljava da kažem sve što mislim o izjavi patrijarha

  6. Patrijarh se aktivno uljucio u Vladin projekat unistenja srpskog naroda najsmesnijim virusom na svetu!

  7. Svugdje Svecenici/Svestenici ili Popovi isti bilo Rimokatolicki,Pravoslavni,Imami svugdje isto.

  8. Porez bih ja njima uveo da placaju, kao i svi mi smrtnici, pa da se nauce pameti. Deru nam kozu sa ledja. Potkradaju narod vise nego notari.

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 9

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.