Patrijarh Irinej: Nesloga naša najveća mana

U manastiru Žiča počelo majsko zasedanje Svetog arhijerejskog sabora SPC

Ostavite komentar


  1. Ponosan sam na jubilej i svoju pripadnost tome. Filozofija življenja je to. I tu filozofiju, makar nevoljno i nepotpuno, poštovali su i sultani i austrougarski carevi, da, i Vatikan, zar ne? Ovi su zgazili i „Bulevar vojvode Mišića“, i “ Obalu vojvode Stepe“ u Sarajevu. Poštovani velikodostojnici moje Crkve, zapitajte se koliko je danas parohijana u Obrovcu, Kninu, Kistanju, Glini, Petrinji, Pakracu, Zagrebu, Drvaru, Martin Brodu,.., Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Glamoču, Livnu, Duvnu, Kupresu, Prištini, Peći.. Ili, kako je moguće da se ćuti o tome da je, danas predsednik naše države, čovek koji je vikao “ sto Mislimana za jednog Srbina“?. Nećete da se mešate u politiku? Patrijsrše, zlo se od dobrog mora odvojiti! Nesloga i neslaganje su različiti. Duboko. Duhovno!

  2. O nejedinstvu morate poći i od same Crkve,ako u duhovnom ne možete postići jedinstvo kako ga pstići u svetovnom delu?Samo prisustvo Selakovića dosta govori(nije on tu slučajno).

  3. Ne znam ko može da bude toliko pametan da „zna“ šta je nekome najveća mana i kako to može da izmeri i uporedi, ali izgleda da se takav sam javi. Ali mi je jasno o čemu se ovde radi. Neko ko je prodao veru za večeru pokušava da ućutka drugačije mišljenje i da „slogu“ podvede pod podaništvo. Da kao šatro složni, zapravo budemo lojalni Vučićevoj vlasti. Ako Irinej hoće da bude lojalan jer je uspeo da se dogovori sa Prvorođenim i ceni toga, mnogi na to ne pristaju, a meni se još pride gadi takav način življenja i takve prodane duše.

  4. Moje pitanje – žašto se SPC ne složi oko osude pedofilije u svojim redovima, oko srebroljublja koje se eklatantno vidi u skupim crnim džipovima najviše klase?

    1. Ne mogu da osude pedofile jer postoji opasnost da im se raspe UDBA.

  5. za početak počnite od sebe. prestanite da podržavate ovu naopaku vlast. upravo ste vi jedan od onih koji aktivno dolivate ulje na vatru i širite podele među nama.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.