Patrijarh Irinej: Višestruki slavljenik

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Posle Patrijarha Pavla, svakako je bilo tesko biti uspesan patrijarh. Na svu srecu Irinej to nije ni pokusavao i osnovna karakteristika njegovog ponašanja je da je iz lošeg išao u gore. Nece on biti upamen ni po čemu lepom. Biće upamćenpo tome sto je orden Onoga koji je srbe zbirao u sabornost dao onome koji je celoga zivota srbe delio.
    To mu mi ne opraštamo, a sigurno neće ni istorija.

    1. Bubuleja, bravo za komentar, orden dati čoveku koji deli narod, koji je bio u vladi Miloševića je za svaku osudu!

      1. U Srbiji je na „vlasti“ MAFIJOKRATIJA predvodjena bracom Vucic i MANTIJOKRATIJA predvodjena ( cast manjini u SPC-u ) ovim tzv „patrijarhom“ Irinejem. Svidelo se to nekom ili ne, ovo je cinjenica koju zivimo DANAS.

    2. A po cemu se to patrijarh Pavle isticao? Po tome sto je cutao na srpske zlocine iz 90ih i genocid, korupciju u svojoj organizaciji, pedofiliju… Nije nista bolji od Stepinca.

  2. On je poslusni mediokritet…karantin, maske, cg desavanje, on cuti…Srbi imaju svog poglavara vladiku Joanikija, a ovaj samo spava u zlatan hram…da i jedan covek izadje mora da ga podrzis a ne ovako, nije svetost, on je tmina.

  3. Crkva je trenutno ništa drugo nego: Patrijarhova Privatna Perionica Prljavih Partijskih Para…
    I sve to bez poreza, al sa blagoslovom, goda već…
    Sramota od čoveka . . .

  4. Negova Svetost ima najduzi staz saradnika sluzbi bezbednosti, preko 70 godina! Svaka cast!

    1. Interesuje me da li je, a neki tvrde da jeste, bio član komunističke partije? Za saradnika DB-a je opšte poznato.

  5. Verovatno zbog toga što se“dibro razume sa učićem“, ja ovog patrijarha ne mogu da prihvatim za svog duhovnika. Jer onsj ko „razume“ lažovčinu i pljačkaša Vučića ne može biti različit od njega.

  6. toliko mi je Pavle podigao nivo zahtevnosti što se tiče Patrijaha,da nisam u stanju da nadjem društveno poželjan pridev što se tiče Irineja ,jednostavno mi ne leži,kao da je zalutao Bože me prosti-iskreno jer drugačije nije po Bogu.

    1. Delimično se slažem sa tobom ali da te upitam nešto; koliko ti je p.Pavle podigao nivo odgovornosti i samosvesti u ispunjivanju Božijih zapovesti i gde misliš da si danas na tom putu? Pričamo o prethodnom ocu nacije pa je i pitanje takvo. Inače, u razgovoru sa Srbima vidim da velika većina misli da je dobra i poštena pa me čudi kako smo dospeli ovde i kakvu smo to duhovnu super-ultra neprimetnu koronu zakačili.

  7. Nesrecnik, mnogo ce Srbija ispastati zbog njega. Vreme je da ide u mirovinu, ali zilavi su udbasi, nije slucajno selektiran od Udbe.

  8. Kad se samo setim da su ga mnogi na pocetku smatrali pristojnim… Ali ne moze, ne moze da bude u crkvi i pristojan, pa to ti je.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.