Patrijarh Irinej: Volja naroda u Crnoj Gori trijumfovala nad samovoljom pojedinca

Ostavite komentar


  1. a kako će kod nas g irinej da li ce i u srbiji izbori biti u demokratskoj atmosferi i da li ce i ovde volja naroda pobediti nad voljom pojedinca

    1. Код нас се још нису стекле историјске околности за прелазак квантитета у квалитет и обратно…

  2. Nikad nisam razumeo taj izraz „volja naroda“ jer ko može i na koji način da tačno i nepristrasno izmeri i sazna šta je „volja naroda, po bilo kom pitanju?!
    Oduvek smatram da je veoma opasna upotreba tog izraza u kontekstu izbora i politike, svejedno da li je to u Crnoj Gori, u Srbiji ili na Madagaskaru.
    Na svakim izborima, ponavljam, svejedno da li u crnoj Gori, u Srbiji ili na Madagaskaru, jedna opcija uvek pokupi najviše glasova. To može biti mnogo više, ili jedva malo više od sledećeg, ali uvek ima nekog ko uzme najviše.
    Ako je „volja naroda“ da baš ta opcija pokupi najviše glasova, to bi trebalo da znači da je „narod“ glasao za tu opciju. U redu, ali ko je onda glasao za ostale opcije koje su dobile manje glasova? Neki drugi „narod“?
    Ili glasači tih opcija nisu „narod“, nego su „narod“ samo glasači koji glasaju za pobedničku opciju? Šta su onda ostali? Izdajnički i remetilački faktor koji radi protiv „naroda“ i na štetu „naroda“?

    1. Посланице централног комитета СПЦ звуче необично марксистички…

  3. Tacno je sta kaze svestenik. Volja naroda. Daleko najvise glasova od svih stranaka je dobila stranka DPS.
    Ne znam zasto je Zakon o slobodi veroispovesti uperen protiv Srpske pravoslavne crkve. SPC trba da vrati imovinu koja je prisvojila nelegalnim prisvajanjem Crnogorske autokefalne crkve 1918 godine i utapanje u SPC. I nista vise. Sve ono sto je SPC izgradila nakon 1918 ostaje u njenom vlasnistvu. I niko ne dira tim zakonom pravo svima da se mole kojem hoce Bogu, i koliko hoce. Samo daleko od skupstinskih klupa, jer je religija odvojena od drustva. Naravno, u svakoj normalnoj zemlji.

  4. Taj „pojedinac“ je osvojio najvise glasova pojedinacno i malo mu je falilo da koaliciono ima vecinu. Tako da i on predsatrvlja volju nekog naroda… Irinej daje izjave u stilu najgorih politicara populista. Kao mi smo narod, a on je diktator.

  5. Samo da vam čestitam na profesionalizmu i hrabrosti jer ste, čini mi se jedini veći medij koji je objavio da se klub studenata pravnog fakulteta pobunio protiv Informera i ekipe zbog pisanja protiv Vladike Amfilohija i opozicije u CG.

  6. Sve je to relativno!Ne volim kad pojedinci olako govore u ime naroda,a ni kad misle da su samo oni tumači ljudske i božije volje.I Hitler i Staljin,kao i S.M. su takodje volja narodna,pa smo videli gde je to završilo!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.