porfirijefoto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije sastao se danas sa predsednicima 39 biskupskih konferencija, poručujući da „tamo gde ima istinske i prave vere i istinske i prave ljubavi, bez obzira kojim jezikom govorimo, mi se međusobno razumemo“.

„To je ono što je potrebno danas svetu koji je razlomljen i koji je, još gore od toga, sav u konfuziji i u međusobnom sukobu“, rekao je Porfirije predsednicima biskupskih konferencija, koji u Beogradu borave zbog održavanja redovnog plenarnog zasedanja Saveta evropskih biskupskih konferencija (CCEE).

Patrijarh je, kako je prenela SPC u saopštenju, kazao da znaju da je to činjenica koja se tiče spoljašnjih međuljudskih odnosa, ali i da to ima svoj duhovni temelj, odnosno da se radi o odsustvu istinske vere i istinske ljubavi u odnosu na Boga.

„Kad nema toga onda nema ni razumevanja među ljudima, nema ni mira među ljudima, a tema zbog koje ste došli u Beograd da razgovarate na vašoj konferenciji jeste tema mira, mira koji je nasušna potreba i pojedinca i čitavog sveta. Tu je odgovornost nas hrišćana velika baš zbog toga što je Bog u koga verujemo Bog mira“, dodao je Porfirije.

Redovno plenarno zasedanje Saveta evropskih biskupskih konferencija (SSEE) održava se u Beogradu od 25. do 27. juna, a o pitanjima mira i saradnje u današnjoj Evropi i izazovima za Rimokatoličku crkvu razgovara 39 predsednika biskupskih konferencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari