„Mnoge reči prethodnih dana pogrešno interpretirane“: Patrijarh Porfirije pozvao građane na Spasovdansku litiju (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. A da (zar) i ta „jedna osoba“ nije možda vernica ???? Zar ne zaslužuje milost i oprost ????

  2. Kasno Profirije. Steta je ucinjena.
    On, kako se vidi, takodje ne razume da zena/zene nisu niciji dar, da zene nisu predmet na poklanjanje, ni simbolicki, vec ziva bica, ravnopravna sa muskarcima. To je ugradjeno nipodastavanje, jedan nazadan stav.

  3. Boziji dar ljudskom rodu? Cekajte, pa zar mi nismo ljudski rod?! Dar za sta? Reprodukciju? Ovaj nesrecni covek bas nista ne kapira.

  4. zabrinjavajuce obrazlozenje koje se podudara sa vidjenjem mudzahedina i talibana.

    Oni zene teraju da idu zamotane, samo u pratnji rodjaka ili muza, ili ih drze zatvorene u kuci, „samo za njihovo dobro i radi njihove zastite“. I njima su zene „uzvisene i postovane“, toliko da niko ne sme da ih vidi osim muzeva i rodbine.

  5. Dati pojasnjenje = bednica – patijarh
    Dati pojasnjenje = govnari – premijerka

  6. Sad koristi svaku priliku da hvali žene, samo nema jednostavno neke izjave u stilu “Izvinite žene, I crkva nekad pogreši, neće se ponoviti…” . Satra se ubedjujući nas da smo pogresno shvatili

  7. Da li ce nesto Spasovdanska litija promeniti u Srbiji. Narod zivi sve gore, mnogo ljudi je siromasno a sa druge strane se povecava broj crkava, svestenici su odeveni u svilu, voze skupocene automobile. Neka narod izadje u cetvrtak ali neka ostavi nadu kod kuce

  8. Da je samo patrijarh zavrsio recenicu: “ Crkva svaku zenu vidi kao najsvetiji i najuzviseniji Bozji dar.“
    Ali avaj, nije. I nije me iznenadio. Naprotiv.
    Ocito (za crkvu), zena je samo „dar“ ljudskom rodu a ne i deo njega.

  9. 1. Nema pravo da poziva gradjane, nego samo, jedino i iskljucivo vernike. 2. Nosice mosti Nikolaja Velimirovica, a) leve (spiritualne) ruke najveceg izroda srpskog naroda Dimitrija Ljotica i b) jedog od najzadrtijih antisemita u istori.
    Ne, hvala

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.