Patrijarh Porfirije komentarisao Konstraktinu pesmu i stih „I šta ćemo sad?“

Ostavite komentar


  1. Boze cujes li plac ukrainske dece. Vidis li cime se bave dokoni popovi dok Ukrajina gori, strada. Pomozi Boze da prestanu uzasi rata u Ukrajini.

  2. Krcun je govorio da tri stvari nikada neće propasti: fudbalski klub Zvezda, SPC i list Politika. Zato jer su uvek uz vlast.

  3. Оdlomak iz moje knjige „Jevanđelje po istini“:
    Još u šestom veku pre n.e. Heraklit Efeski je otkrio da “Kosmos nije stvoren ni od bogova ni od čoveka, nego je uvek bio, jeste i biće večita vatra”, što je kasnije potvrdila savremena nauka.
    Verovanje u nadprirodnu silu – religija se menjala. Pre monoteizma postojala je mnogobožačka religija, koja je prepoznala ljudsko neznanje, pa je podsticala znatiželju i učenje, i na taj način razvijao se um i volja kod čoveka. Nažalost, jednobožačka vera, iako novija, čini obrnuto – razvija i čuva slepo verovanje, pokornost i lažno samopouzdanje zasnovano na svemoći Gospoda i podstiče nerealno uverenje da će na kraju uz Božju pomoć sve biti kako treba.
    Svi bogovi su izmaštani iz potrebe čoveka da veruje u nešto što je bolje i moćnije od svega što ga ugrožava, pa i od čoveka, a što će mu pomoći da preživi i savlada sve izazove surovog okruženja i da živi bolje. Bogovi jedinci to obećavaju samo ako ih se bespogovorno sluša, ako ne na ovom onda bar na onom svetu.”Istorija religije je amalgam realnosti i laži, istoriska relanost postaje laž, nestvarna bajka postaje istina.” (Žan Kokto, Journal d’un inconnu)

  4. U svakom slučaju mnogo pristojnija pesma od drugoplasirane razgolićene i raspomamljene Sare Jo , čiji je nastup obeležio sam izlazak ili ulazak u pakao. Jezivo, moram priznati. Mudre reči Patrijarha treba dobro razumeti i shvatiti kao dobronamerne.

  5. Ja bih radije isao sa Jo u pakao nego sa ovim potkupljenim popom u raj

  6. Goran “ ….mnogo pristojnija pesma od drugoplasirane razgolićene i raspomamljene Sare Jo , čiji je na….“
    Gorane, sudeci po tvome komentaru Ti ocigledno nisi razumeo o cemu se radi!
    Covece, pa radi se o Patrijarhu, a nae o Sari jojo!!

  7. Pobogu, pa zar Patrijarh treba da komenatrise ovakve stvari?!!!

  8. Veoma je žalosno što patrijarh komentariše u nedelji velikog posta stih jedne pesme,a mudro zaobilazi aktuelnu situaciju u svetu koja odnosi hiljade nedužnih života, gde stradaju i deca. Hteo bih da znam zvanični stav crkve povodom agresije ruske braće na bratsku Ukrajinu.

  9. Vladiko, vladiko, patrijarhu… U Ukrajini teče nevina krv! Osamdesetoro dece je poginulo! Da je i samo jedno dete, i samo jedna njegova kap prolivena trebalo bi da se izjasniš. Ne,Ti si „moderan“, važniji ti je jedan komentar o evrovizijskoj pesmi.

  10. Oni koji su zapamtili patrijarha Svetog Paju, krste se i čudem čude „svečanoj besedi“ patrijarha Porfirija.

  11. Patrijarh je ovo izgovorio na nedeljnoj liturgiji u okviru svoje besede, a ne čisto da bi nešto komentarisao. Konstraktina pesma je sjajna, a i patrijarh ju je razumeo na pravi način.

  12. @Miloš J. Kosovac
    Upravo suprotno. Nauka je dokazala da je svemir imao početak (tzv. „veliki prasak“). Nije naučno da dokaze prilagođavate teoriji, već obrnuto.

  13. Ubijeno je 14000 rusa u Ukraini ,o tome niko nije u svjetu pisao,sad svi pišu o Ukraini, Putin je osam godina čekao i pričao ali nikog nije interesovalo. Kako možete samo pisat kako ukrainci ginu, stidite se. Znate li ko su banderas uopšte.

  14. Sramno, kakve komentare daju za naseg Patrijarha, mnogi su krsteni a ne znaju ni sta su primili ksebi. Puno besa, gordosti, zla i neverja, zapitajte se u sta ste se pretvorili!

Ostavite komentar


Društvo

Kreni-promeni: Hitno rešiti problem klima uređaja u porodilištima 10

Kreni-promeni: Hitno rešiti problem klima uređaja u porodilištima

Pokret "Kreni-promeni" ocenio je danas da je potrebno hitno rešiti problem "nehumanih uslova" u porodilištima u Srbiji i nepostojanje klima uređaja.Izvršna direktorka "Kreni-promeni" Marina Pavlić na društvenoj mreži "Iks" kazala je da im veliki broj porodilja piše o nehumanim uslovima u porodilištima, kao i da usled nedostatka klima uređaja majke i bebe imaju jako teške uslove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.