„Licemerje i nedoslednost crkve“: Šta nije valjalo u patrijarhovom govoru o nasilju nad ženama?

Ostavite komentar


  1. Kako sme crkva da dodeljuje najveca crkvena odlikovanja ljudima koji su radili protiv svoga naroda.dodeliti orden svetog save miloradu vucelicu.palmi.dazcicu je sramota za normalne ljude..

  2. Šta čoveka navede da počini nasilje? Da li stručnjaci: psihijatri, neurolozi …. bilo ko može da se pozabavi suštinom? Imam sinove, a šta njih danas/sutra može navesti na čin takve agresije? Kako to mogu da prepoznam, koji je profil ličnosti? Spustite se na izvor problema.
    Pričati o sigurnim kućama i raznim zakonima ne daje nikakve rezultate.

  3. Kada će istraga o ozbiljnim pedofilskim zločinima od strane visokorangiranog sveštenstva, konkretno Porfirija i Kačavende?!

  4. Kada je Simo Spasić, inače veliki snSrbin i osuđeni silovatelj, Ivanu Ivanoviću pretio da će mu silovati i ženu i decu, ko se iz crkve javio da ga javno osudi?

  5. Nasilje nad zenama nema veze sa zakonom o rodnoj ravnopravnosti . Odnosno, nasilje nad zenama se zloupotrebljava radi guranja price o rodnoj ravnopravnosti koja je u funkciji jezickog inzenjeringa i nekakve agende koja se gura spolja .

  6. sada ce i popovi odlucivati o nasilju na zenama resite vi vase probleme kao onih vladika pedofila

  7. Profitirije zagrebački je najgori srpski patrijarh za mog života.Klasičan lik iz nekog XVIII veka, dakle od njega osim da ljubi skute tzv. trećem Rimu ( čitaj Moskvi), bukvalno ništa drugo ne treba niko da očekuje.

  8. Decenijama su popovi zagovarali izraz ,,ontološke posledice“ hrišćanskog života. Eto vam sad takvih posledica u beskrajnim rodovima!

  9. Zasto kod vas glavnu rec vode marginalne grupe i odredjuju sta je dobro a sta nije.Cuj-misljenje komunista i ateista.Kad su oni mislili dobro ovom narodu.

  10. Свештенство згрће огроман новац на празну причу и млаћење празне сламе. Али није проблем у њима, проблем је у примитивном народу који име верује а за узврат ништа не добија него само даје. Уз то су се осилили погледајте само патријарха из чијих уста излазе речи које не би смеле.

  11. Meni je taj Zakon o rodnoj ravnopravnosti baš pocepao društvo i nekako mi deli moju jadnu ljudsku ličnost, iznutra. Primećujem sve više podeljenih ličnosti. Spolja glume kako im sve ovo teško ne pada a unutra su podeljeni na tri polovine, kao da ih je prebio Kraljeviću Marko. SPC koristi jezik mržnje pa stoga može biti i zabranjena. Bar u mojoj mašti i po nekom zakonu koji niko ne…

  12. Prvi pravi test za postovanje rodne ravnopravnosti treba da bude regrutacija i upucivanje devojaka na odsluzenje vojnog roka ravnopravno sa momcima.

  13. Kako niko u komentarima ne osudi pedofiliju u katolickoj ili islamskoj verskoj zajednici? A tamo ih je najvise

  14. Onda neka se pitaju zasto gradjani okrecu ledja crkvi. Jer su klasican partijski instrument u rukama velikog vodje

  15. Ja sam zena pisac i nikad necu pristati da me neko zove „pisica“ (zenski oblik u srpskom jeziku reci pisac, kao svetac-svetica, lisac-lisica, glumac-glumica….) a pogotovo ne „spisateljica “ sto je rec hrvatskog jezika izvedena od spisatelj. Niko kod nas ne govori spisatelj Ivo Andric ili npr spisatelj Branko Copic, Djura Jaksic, Basara,Pekic, ……… Tako da zaboravite na vas nakaradni jezik i ne napadajte popove sto ga narod odbija i nece da upotrebljava

  16. Teška su vremena, i muškarci i žene moraju da igraju uloge koje su im nametnute. Oproštaj je jedan veoma ‘kul’ hrišćanski običaj koji se ne praktikuje dovoljno, pa krenimo od toga.

  17. Sve su ovo zakuvali još Nemanjići.
    Ko čita istorijske događaje iz tog doba, lako shvati.

  18. Ma nemoj, a uoči Evroprajda promovisao nasilje pa smo, osam meseci kasnije, dobili dva masovna ubistva. A sad šatro kao protiv. Licemer.

  19. Da li neko zna kada se pojavila ženska varijanta od učitelj? Naravno da ne. Nemojte siliti jezik, ne prolazi. Jezik ima svoj evolutivni razvoj. Sve to što želite u ženskom rodu, pojaviće se. Polako… Pozadina ove zbrke jeste generisanje rodova. To vam neće proći.

  20. Svake nedelje na liturgiji, na velikom vhodu se čuje: blagočestivi i hristoljubivi ROD hrišćanski… Popovi neka olade, prvi su prihvatili generisanje roda! Nisu primetili da se niko nikada nije rodio kao hrišćanin, jer da jeste ne bi se krštavali.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.