Patrijarh Porfirije „razočaran“ direktorima škola u Srbiji, najavljuje da će objaviti njihova imena

Ostavite komentar


  1. I ne treba deca da uce veronauku u skoli.Ko hoce neke uci popodne.Bolje bi bilo da uce kulturu i ekologiju.

  2. Knjige, braćo, knjige, a ne zvonca i praporci. Rekao pre 200 godina. Mi smo sekularna država i ne može crkva da se meša u nastavne programe.

  3. Naprednjak u mantiji kuka što deca neće na veronauku…. Pa ni ja svoje dete, zbog tebe i onog pre tebe, neću dati na veronauku nego na GV

  4. Pa šta bi on, 100%? I te dve trećine je previše, jer očito da nema vajde od nje.

  5. Ma šta znaju oni ko je Dositej Dimitrije Obradović.Ni moje dete neće ići k njima.

  6. Gospodine, organizuje versku nastavu u okviru Crkve. Ovo je sekularna država.

  7. Crkva je odvojena od države.
    Škole o kojima je reč su državne.
    Ako žele versku školu, mogu da osnuju svoju privatnu!
    I tu će biti oslobodjeni od poreza i doprinosa, naplata „Kol’ko daš“.

  8. E pa sad u inat neću da šaljem dete na veronauku. Strašno, objavljivati javno imena, još samo lomače fale. A bio mi simpatičan Porfirije…

  9. Niti građansko, niti veronauka nisu na nivou današnjeg razvoja nauke i tehnologije…

  10. Veronauku treba zabraniti u školama, ne treba deci u školama nametati religiju, verovanje je individualna stvar svakog čoveka.

  11. Uvodjenje verske nastave je najveca greska posle oktobarskih promena 2000. Sta to znaci uopste verska nastava? Sta tamo uce deca u 21-om veku

  12. A ja cu da objavim imena direktora škola, kojih je verujem mnogo više, koji obeshrabriju decu da pohađaju građansko vaspitanje. Tako što prave raspored da deca posle redovne nastave moraju da cekaju po 45 minuta ako hoce na građansko vaspitanje.

  13. Porfirije je izbor Irineja, verska agresija se pojačava. Sledi bacanje anatema, kletve, zvona… Vraćamo se polako u srednji vek.

  14. Patrijarh PAVLE se prevrće u grobu! Ovaj bi trebao da se zove Portirije komandant!! Bože sačuvaj!

  15. Do 4.osnovne nema mogucnosti za gradjansko.Roditelji su dobili upitnik sa ponudjenim Gradjanskim i Veronaukom.Ja zaokruzim Gradjansko za sina za 4.razred.Sledeceg dana,uciteljica salje poruku po sinu da treba da promenimo izbor jer se ne moze izvesti nastava za GV.Ko je onda diskriminisan ???

  16. Sasvim je suprotno, pritisak postoji da se ne ide na građansko. I statistika to pokazuje, ali crkva i vladajuća partija su dogmatske tvorevine. Ko nije za – protiv je.

  17. Dokon pop i jariće krsti. Naravno, o trošku države, odnosno na štetu prosvetnih radnika. Dobijaju platu od ministarstva prosvete, sramota!

  18. Nevaspitan, umišljen, samoprecenjen i prost. Znamo li na koga mislim?

  19. Baš naprotiv treba da se uči veronauka da bi se shvatila moć i obmana crkve. Ako odeš na građansko to nikada nećeš saznati

  20. Hajde prvo neka se javno i napismeno objave svi pedofili među popovima. Pa onda objavljuje imena dalje…

Ostavite komentar


Društvo

Protest u Negotinu protiv litijuma 10

Protest u Negotinu protiv litijuma

U Negotinu je večeras oko 19 sati počeo protest građana zbog gradske deponije, koja je samo ove godine gorela šest puta, a kako navode, pridružuju se i borbi protiv iskopavanja litijuma u Zapadnoj Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.