Patrijarh Porfirije uputio pismo podrške mitropolitu Ukrajinske Pravoslavne Crkve

Ostavite komentar


  1. Koji je stav SPC oko kopanja litijuma u Srbiji, to je vaznije pitanje, od ove deklarativne podrske podrivacima Ukrajine po nalozima Moskve.

  2. Bilo bi lepo da uputi pismo vernicima SPC u kojem će im reći zašto se bavi svime sem životnim mukama svog naroda. Možda može da im objasni zašto je sumporna kiselina zdrava i blagoslovena i kako su mu se po preseljenju u vilu na Dedinju ukazale večne istine.

  3. А где је став цркве о литијум.За кога навијају

  4. Šta je Patrijarhu, počeli završni – zanatski radovi na Dedinju, pa imaš malo vremena da pišeš pisma i flagrantno se mešaš u unutrašnje stvari druge države i naroda. Ipak, ima i „komičan“ segment – kažeš „diktatorska vlast“ ( valjda sa pozicije Božijeg poslanika) u UKR, a kada su Vas pitali, O. Vaše Prevashodsvo o stepenu „demokratičnosti“ vlasti u Srbiji (aludirajući na Svemogućeg) odgovorili ste, doslovno : “ I u Bibliji piše da je SVAKA vlast, vlast od Boga i sa je treba bezrezervno poštovati“. Zato je sintagma „komičan segment“ da ne budem vulgaran ili nekoga uvredim

  5. Patrijarh ima važnija posla, kao što je Ukrajinska pravoslavni crkva, renoviranje vile na Dedinju, ali nikako da se zajedno sa velikim brojem vladika oglasi povodom rudarenja u Srbiji!
    I Crkva se upustila u građevinske poslove!
    Kad ode on, otići će i on!

  6. Ne, srpski narod pruza punu podrsku Ruskoj pravoslavnoj crkvi.
    Dragi moj patrijarhu,ja iskreno verujem da ce mo svi jednoga dana na crtu pred gospoda,pa ce svako tamo gde i zasluzuje.
    Uze vas AV pod svgoje,smesti vas u vile i automobile,u sjaju punog konfora ovozemaljskoga. Neznam dali ste propustili dati „zavet siromastva“ da ce te deliti sudbinu svoje pastve jer vam je bog dao tu srecu ili nesrecu. Neznam dali okupani ovozemaljskim sjajem vidite kako vam narod zivi. Nagovori vas bezboznik da autokefalite nekakvu Makedonsku pravoslavnu crkvu,pa licno mislim da vas Nemanjici kunu i mrtvi iz groba. Satana nikada nije pobedila Hrista,niti ce,a vi se vasa svetosti malo porazmislite koga ste uhvatili pod ruku. Ako gresim,neka mi gospod oprosti.

  7. Patrijarh i SPC trebaju da znaju da nisu svi vazali Ruske crkve, treba da ih je sramota, jer naša crkva je nastala dok su ovi iz Moskve bili vazali mogolima a ti sloveni iu ukraine su om donel slobodu i hrišćanstvo.

  8. Ma to je mnogo vazno pitanje za podilazenje Rusima, o litijumu ni reci, Patriarh sveruski i svetolitijumski Porfirije.

  9. A da se oglasi u povodu iskopavanja litijuma, to mu nije prioritet, vec tamo nesto sto se desava u Ukrajini, da to podrži.
    Nije dostojan!

Ostavite komentar


Društvo

VJT: Optuženi zbog ubistva u Zemunu 7

VJT: Optuženi zbog ubistva u Zemunu

Više javno tužilaštvo (VJT) Beogradu podiglo je optužnicu protiv S. Š. (33) zbog sumnje da je 17. februara 2024. godine ubio M.Š. u čemu mu je s umišljanjem pomogao B. S. (34).

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.