„SPC ima za cilj da nas što više udalji od EU“: Sagovornici Danasa o izjavi patrijarha da Zakon o rodnoj ravnopravnosti cepa društvo

Ostavite komentar


  1. Kako nevidi da Vucic cepa društvo i svadja Srbe sa Srbima (izbori,recnik,ministri,poslanici, Kosovo…)

  2. Logicno . SPC se plasi da ne izgubi pastvu. Kada ljudi vide kako se zivi u katolickim i protestanskim zemljama za razliku od pravoslavaca i muhamedanaca napustice „vjeru pradjedovsku“. Mozda i nece napustiti, ali ce se u svakom slucaju zapitati zasto tamo gde zive pravoslavci haraju beda siromastvo bolesti i ratovi. EU ? NATO? Nisu oni nas dostojni.

  3. Да нас удаље од Европе?! Ове попове увек западне неки бесмислено лак посао!…

  4. Velika sramota od čoveka, a i za ono malo, gotovo ništa,što je ostalo od spc.

  5. Треба да стави тачку на излету у политику и држање нарцису вучићу, да оде на месец дана у неки манастир и да се помоли за своје грехе и обећа да ће се поправити. Алтернатива постоји, треба сачекати његову одлуку, идеално би било да се замонаши и ослободи место за новог, духовног, Патријарха Српске Православне цркве.

  6. Није проблем са патријархом, ако је то већински став грађана Србије, онда то није цепање друштва, јер са друге стране је убедљива мањина.

  7. Porfirije i ekipa mu očigledno nisu čitali Bibliju – Vuk Stefanović Karadžić i Đuro Daničić su Stari i Novi zavet preveli po svim standardima rodno osetljivog jezika!

  8. Meni kao aateisti ne treba pričati o SPC, ali mislim da krajnje vreme da se crkva odvoji od države /država plaća i povezuje radni staž za popove a zaradnike ne o čemu mi pričamo o izdaji radničke mase/.Zašto ja kao ateista da plaćam za te otpadnike naroda

  9. Ala ga je unazadio njegov svetovni vodja Irinej Bački da je prosto nestao kao neki čovek, nego se pretvorio u goreg od AVa kome služi kao najveći sluga i najbolje bi mu bilo da se povuče i zamonaši da ako može spasi dušu…, jer pored svih problema sa ljudskim pravima svih gradjana, nepostojanjem institucija, kradje izbora on bi da ograniči prava žena, manjina i smeta mu zakon o rodnoj ravnopravnosti. Strahota u kakvom blatu smo završili i kako smo ostali najprostije i najprimitivnije pleme i svi oko nas su dostojanstveniji, jer ova teritorija koju su napravili je zapanjujuća i vraća nas u srednji vek, bez ikakvih obeležja sekularne države.

  10. Са обзиром да овакав став дели већнски народ у Србији не бих рекао да је то цепање друштва

  11. Драги моји, ви сте апсолутна мањина у овој земљи са тим изопаченим схватањима. А мишљење патријарха занима и дели више милиона хришћана.

  12. Da nam eu kaze saljite vojsku na rusiju, po logici ovog clanka bismo trebali da saljemo vojsku kako se ne bismo zamerili eu, a bez razmatranja drzavnih interesa. Ili ste maloumni ili vas eu tako dobro placa da ste zbog toga spremni da unistite interese svoje zemlje

  13. Профитије је по мени недостојан трона Патријаршије, сви знамо зашто.
    Са друге стране јесам и за то да се спорни делови закона у потпуности оборе – штавише жене, и то младе жене, су управо те које се закону највише подсмевају.
    У Европску унију обрни-окрени нећемо ући, не желе нас тамо.

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 10

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.