Patrijarh za referendum o poništenju odluke Vlade CG o priznavanju Kosova 1Foto: FoNet / Aleksandar Levajković

Srpski nacionalni savjet (SNS) u Crnoj Gori saopštio je danas da je Patrijarh srpski Irinej podržao njihovu inicijativu predatu u Skupštini Crne Gore o raspisivanju referenduma o poništenju odluke Vlade Crne Gore o priznanju države Kosovo, prenosi RTCG.

Kako je saopšteno, patrijarh Irinej je tokom razgovora sa predsednikom SNS Momčilom Vuksanovićem i članom Savjeta Simonom Đuretićem u Patrijaršiji rekao da „podrška Albancima za otimanje Kosova i Metohije nije u skladu sa vjekovnom istorijom Crne Gore i njenog naroda“.

„Mi smo jedan narod. Niko ne spori crnogorsku državnost, ali podrška Albancima za otimanje Kosova i Metohije nije u skladu sa vekovnom istorijom Crne Gore i njenog naroda i naročito sa osećanjem njenih vladara vladike Petra Prvog, vladike Petra Drugog Njegoša i kralja Nikole koji su naše zajedničko Kosovo i Metohiju proslavili kao srpsku zemlju“, istakao je patrijarh Irinej. On je, kako se navodi naglasio da se iskreno raduje „da Crna Gora nije zaboravila na sebe”. S

Podsetimo, srpski nacionalni savjet Crne Gore pokrenuo je inicijativu za poništenje odluke Vlade Crne Gore o priznanju nezavisne države Kosovo, odnosno za raspisivanje državnog referenduma o tom pitanju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari