Paunović: Napredak u obrazovanju manjina

Ostavite komentar


  1. Srbija se podjednako brine o obrazovanju naroda koji žive na našim prostorima bez obzira koje su nacionalnosti.

  2. U Srbiji se nacionalne manjine poštuju i imaju prilike da se školuju na svom jeziku jedino je problem što ponekad nedostaje kadar koj će im predavati jer je malo nastavnika koji govore jezikom nacionalnih manjina.

  3. Najveći deo manjina živi u Vojvodini gde se raznolikost nacija uvek smatralo bogatstvom, ne samo Vojvodine, nego cele Srbije.

  4. Nacionalne manjine su uvek imala sva prava ,nikad nicim nisu bili ugrozeni ,ko god je hteo da uci,imao je gde

  5. Pristup koji Vlada ima prema svakoj od 26 nacionalnih manjina, a to su jednaka prava, standard je od koga se ne odstupa. Vlada vodi brigu o nacionalnim manjinama.

  6. Samo zluradi i političari mogu reći da u Srbiji ima problema u odnosima prema naconalnim manjinama.

  7. Srbija postuje standarde kad je rec o pravima manjina u Srbiji. Nije trebalo biti prepreka za otvaranje poglavlja 26.

  8. U Srbiji svako uci na jeziku na kom zeli a otidji ti u Hrvatsku pa reci da si Srbin i trazi da ucis na srpskom jeziku da vidis kako ces proci.

  9. Poslednjih par godina Srbija moze biti primer ostalim zemljama u regionu po tome kako se ophodi prema nacionalnim manjinama

Ostavite komentar


Društvo

MUP šalje dva helikoptera za gašenje požara u Severnoj Makedoniji 10

MUP šalje dva helikoptera za gašenje požara u Severnoj Makedoniji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uputiće sutra dva helikoptera Helikopterske jedinice radi pomoći pripadnicima Sektora za vanredne situacije u gašenju požara koji se iz Severne Makedonije proširio u mesto Kozjak kod Bujanovca, u blizini manastira Prohor Pčinjski, saopštio je večeras MUP.

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.