Od obožavanja do omalovažavanja. Posle silnih medijskih oda na račun sjajnih rola, golova i asistencija u dresu Juventusa, Miloš Krasić našao se na udaru žestokih kritika italijanskih novinara. Razlog – odglumljen faul našeg reprezentativca u meču s Bolonjom, posle kojeg je sudija svirao penal za „staru damu“.

Uprava Serije A ima pravo da naknadno, na osnovu video zapisa, izriče kazne fudbalerima za ovakve i slične situacije koje promaknu arbitrima, pa vezisti torinskog kluba prete dva meča suspenzije.

Uprava Juventusa stala je u odbranu svog prvotimca, s nadom da Krasić neće snositi posledice za isceniran jedanaesterac.

– Bio je to instinktivan potez. Krasić je pošten dečko. Bih bio veoma ljut kada bi bio suspendovan – poručio je trener Luiđi Del Neri, a sličnog mišljenja je i izvršni direktor kluba, Žan-Klod Blan.

– Podsetiću da Miloš ima reputaciju „čistog“ igrača, koji poštuje pravila. On zna da je pogrešio, a pošto smo promašili penal, štete praktično nije ni bilo. Ko god bude odlučivao o ovom slučaju trebalo bi da to ima na umu – rekao je Blan.

Ukoliko ga kazne, Krasić će propustiti derbi s Milanom sledećeg vikenda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari