Pavićević: Vlada Srbije najveći potrošač međunarodnih para

Ostavite komentar


  1. Moze Borka da kaze i prica sta hoce. Sve NVO se finansiraju iz inostranstva i to ne uvek sa dobrom namerom.

  2. Razlika izmedju NVO i vlade je ta sto vlada radi u interesu drzave a NVO u interesu svoji nalogodavaca sa zapada.

  3. U poslednjih par godina mogu da zakljucim da Srbija ima samo iskrene prijatelje u drugim drzavama i njihovu apsolutnu podrsku u svim oblastima.

  4. Vec mnogo puta je dokazano da ako se region ne ujedini,nista ne mozemo da uradimo,bez jedinstva propadamo.

  5. Mislim da ova gospođa apsolutno nije upravu.Određene nevladine organizacije troše pare da bi radile protiv države i to je apsolutna istina,Vlada nije niti može biti nevladina organizacija i krajnje je licemerno stvari nazivati tim imenom.

  6. Nikakav pravni sistem nije suspendovan kada je Savamala u pitanju,sigurno je da će se država potpuno izboriti sa tim i zaista treba pustiti nadležne da na tome rade.

  7. Ministri u Vladi imaju nikad manje plate za pocetak samo,tako da je ovo jako neozbiljna izjava!

  8. Ne bih Vlada dobijala pohvale od MMF i Svetske banke da se tako bahate kao sto vi tvrdite gospodjo!!!

  9. Cenim ovo mišljenje, ali u suštini je pristrasno i netačno iz više razloga. Samo ako pođemo od mesta do mesta, videćemo koliko toga je urađeno sa novcem iz budžeta države, pa i novca iz inostranstva! Šta to uradi NVO, takođe finansiran iz budžeta i sa ,,prihodima" iz inostranstva, a da je opipljivo i vidljivo? Doduše, kad nam ,,po nalogu" ,,solite pamet", to se ne vidi, ali se značajno oseti…

  10. Da ,ali to je maksimalno transparntno i tačno se zna čemu su namenjene dok nevladine organizacije ne izlaze u javnost sa tim podacima.

  11. Vlada Srbije radi punom parom, pa ako su najveci potrosaci (neosnovana sumnja), neka i bude, imaju puno pravo

  12. Doticna gospodja ako poznaje protivnike kako kaze 25.god.,neka onda kaze ko su oni. A drzava ne trosi novac vec ulaze u svoju zemlju…

  13. Kako s evremena menjaju, g.Pavićević je imala i ima svoju NVO zvučnog imena ali sa programom bla- bla i jedini cilj je bio uzimanje para od budžeta i spoljnih sponzora, sada kada je sistem prošle vlasti bla- bla ukinut njoj je krivo što nema profita njena NVO, odnosno, ona!

  14. jel vi u danasu imate administratora da banuje ove botove? od 17 komentara sve do jedan duva u istu tikvu kao av i njegovi nazadnjaci!

  15. Ne razumem sta ova penzionerka sada hoce? Vlada Srbije mozda trosi dosta novca ali ga trosi na ulaganja u drzavu, dok nevaldine organizacije uglavnom trose kako bi tu istu Vladu kritikovale i pljuvale sto je jako ruzno. Predstavljaju se kao nekakvi "nezavisni". Pa ako su stvarno takvi neka sami sebe finansiraju.

  16. Kako neko ko je navodno proganjan gotovo svakodnevno opseda medije? Taj momenat iz njihovih saopstenja ne mogu nikako da proniknem

  17. Ako je neko neprijatelj vec 25 godina stice se utisak da su barem oni dosledni ako su drugi po principu kako vetar duva i ko da vise

  18. Ne razumem ovakav sav doticne. Normalno je da Vlada trosi novac jer zeli da promeni nesto na bolje u Srbiji. Taj novac se trosi na ulaganja u drzavu kroz razne oblasti i sfere drustva. Stvarno mi nisu jasni ovi penzioneri ili sta su vec. Izgleda im je mnogo dosadno.

  19. @Maja
    od 1990-2016 sve su vlade radile u interesu Rusije a ne Srbije. Zato i jeslo dno: dno-dna.

  20. Samo me zanima ko finansira tu organizaciju u kojoj dotična provodi svoje vreme? Ma dajte molim vas gospođo!

  21. I ptice na grani znaju da novac za NVO stiže iz inostranstva u ogromnim količinama, tako da je ova priča sasvim suvišna.

  22. Ne znam da li vlada troši najviše para ali i da troši to radi namenski,planski,odgovorno!

  23. Postoje dokazi koliko je novca potrošeno za vreme mandata Koštunice, Cvetkovića, Dačića i Vučića, s tim da je za vreme Vučića najviše uštedjeno.

  24. Ako postoji neka vlada koje je najviše štedela to je ova, i sama plata Premijera Vlade Srbije nikada nije bila manja, naravno za nas obične gradjane je previsoka, ali za takvu odgovornost koju nosi mesto premijera je ništa realno.

  25. Чињеница је да се невладине организације финансирају из иностранства. Е сада да ли је та прича досадна или није свако може да закључи сам. Мене Борка Павићевић није убедила!

  26. @Miska
    Dokazi?
    Evo navedi mi bilo koju ličnost u politici, kulturi, medijima (pink i sport) znači one koje već 26 g kreiraju javno mnjenje koja nije bila pristalica "ratne ideologije" (a kasnije kad su slupali Srbiju "kalimero ideologije", opet nisu oni krivi nego susedi, Zapad….)?
    Vidiš 1991 na mobilizaciji u Beogradu se odazvalo svega 15%…. Lako se može pokazati da oko 85% stanovnika nije bilo zadojeno "ratnom ideologijom"… Ali iz te VEĆINE 1990-2016 nema ama baš nijede osobe u politici, medijima, kulturi, javnim funkcijama….to samo po sebi sve govori. Znači svi na javnoj sceni su iz ONE MANJINE (ratih ideologa, ratnih konformista, ratnih profitera i tsl).

  27. Pale demokrate pala i Borka Pavićević, presušio izvor njene lične NVO, nema narodnih para, zato ova jadikovka.

  28. Svi ti projekti i NVO finansirani iz inostranstva, koštaju u krajnjoj liniji ovaj narod i ovu Državu. Samo pomislite sa kojim žarom prikupljamo i dajemo na tacni informacije koje su od egzistencionalnog značaja za život na ovim prostorima. Sve to za šaku dolara. Postali smo dobrovoljno robovi globalizacije, kasno je da se sada kajemo…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.